Afvalkalender gemeente Wormerland

Afvalkalender gemeente Wormerland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Wormerland? Op de afvalkalender van gemeente Wormerland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Wormerland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Wormerland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Wormerland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Wormerland.
Afvalkalender gemeente Wormerland

Afvalkalender Wormerland

Afvalkalender gemeente Wormerland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Wormerland kunt vinden? De gemeente Wormerland ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 16,403 inwoners. De afvalkalender in gemeente Wormerland wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Wormerland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Wormerland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Wormerland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Wormerland.

Over afval in de gemeente Wormerland

In de gemeente Wormerland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 16,403 inwoners in de gemeente Wormerland bieden jaarlijks ongeveer 504 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 98 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 24 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Wormerland jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Wormerland. Daarvan biedt iedere persoon 27.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 47 kilo grof huishoudelijk afval en 164 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Wormerland gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Wormerland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Wormerland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Wormerland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Wormerland

In de gemeente Wormerland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Wormerland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Wormerland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €312.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €376.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Wormerland: €357.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Wormerland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Wormerland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Wormerland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Wormerland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Wormerland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 98
Papier 24
Glas 27
PMD 27.4
Grof huishoudelijk Restafval 47
Fijn huishoudelijk Restafval 164

Afvalwijzer gemeente Wormerland

Afvalwijzer Wormerland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Wormerland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 504 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 16,403 inwoners van de gemeente Wormerland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Wormerland

Wormerland is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Wormerland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Wormerland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Wormerland op onderstaand adres:
  • HVC afvalbrengstation Molletjesveer Wormerland, Westknollendam 121a, 1525 PT Westknollendam

Volle kliko en extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Wormerland

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Wormerland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Wormerland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Wormerland

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Wormerland

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Wormerland

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Wormerland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Wormerland:
  • In de gemeente Wormerland wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 504 kilo huisvuil ingezameld door de 16,403 inwoners in Wormerland.
  • In de gemeente Wormerland wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Wormerland zijn €357,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Wormerland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Wormerland?

De afvalkalender van de gemeente Wormerland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Wormerland?

Als je container in de gemeente Wormerland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Wormerland of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Wormerland kun je dan contact opnemen met de gemeente Wormerland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Wormerland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Wormerland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Wormerland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Wormerland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Wormerland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Wormerland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *