Afvalkalender gemeente Zaanstad

Afvalkalender gemeente Zaanstad

De afvalkalender gemeente Zaanstad bekijken? Zaanstad ligt in de gemeente Noord-Holland en heeft ongeveer 160.000 inwoners. De gemeente Zaanstad is de grootste gemeente in de Zaanstreek. Binnen de gemeente Zaanstad vallen de plaatsen:

 • Koog aan de Zaan
 • Assendelft
 • Krommenie
 • Westknollendam
 • Westzaan
 • Wormerveer
 • Zaandam
 • Zaandijk

De afvalinzameling in de gemeente Zaanstad wordt verzorgd door HVC. Zij zijn verantwoordelijk voor de kliko’s in Zaanstad, de ondergrondse containers en de milieustraten. Ook verzorgen zij de afvalkalender van Zaanstad.

Afvalkalender gemeente Zaanstad

Steeds meer afval wordt gescheiden opgehaald. Hierdoor heb jij misschien in de loop der jaren ook wel steeds meer Kliko’s thuis gekregen. Een veelgehoorde vraag hierbij is: “Waar laat ik mijn Kliko’s?”. Gelukkig zijn hier allerlei oplossingen voor. Met een mooie multifunctionele Klikokast werk je de container uit het zicht. Bovendien kun je er nog mooie plantenbakken opzetten. Met een Klikokast kijk je nooit meer tegen die lelijk kliko’s aan.

Afvalkalender Zaanstad 2022

Wil jij weten wanneer het afval bij jou opgehaald wordt in de gemeente Zaanstad? Op onderstaande afvalkalender vind je heel gemakkelijk jouw persoonlijke afvalkalender. Het enige dat je hoeft te doen is op de website van HVC even je postcode en huisnummer in te vullen. Je ziet dan vervolgens meteen wanneer en welk afval wordt opgehaald op jouw adres.

HVC afval App Zaanstad

HVC maakt ook gebruik van een handige App. Op deze App kan je onder andere zien wanneer het afval wordt opgehaald. Ook kan je een helder overzicht vinden van welke soort afval in welke Kliko hoort. Verder kan je meldingen instellen die je een herinnering geven wanneer je de Kliko aan de weg moet zetten.

Grofvuil Zaanstad

Grofvuil in Zaanstad kun je op drie manieren weggooien. Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je gaat weggooien. Wil je bijvoorbeeld meubels weggooien en zijn deze nog in een goede staat? Breng ze dan niet naar het grofvuil maar naar de kringloopwinkel. Zo krijgt jouw grofvuil een tweede leven. 

Afval ophalen Zaanstad 

Ten tweede kun je het afval in Zaanstad laten ophalen. Je kunt hiervoor op de website van HVC een afspraak maken. Hier zijn soms wel kosten aan verbonden. Je grofvuil laten ophalen? Het moet dan op de daarvoor aangewezen plek staan en voldoen aan de voorwaarden. Deze voorwaarden vind je op de website.

Grofvuil naar de vuilstort in Zaanstad

Het meest makkelijkst is om het grof vuil zelf naar de vuilstort in Zaanstad te brengen. Bij de milieustraat Zaanstad staan allerlei verschillende containers waar je jouw afval gesorteerd in kunt leveren. Weet je niet welke afvalsoort in welke container moet? Vraag het dan aan één van de medewerkers.

Afvalbrengstation gemeente Zaanstad

Heb je meer afval dan gebruikelijk door bijvoorbeeld een verbouwing of een nieuwe tuin? Dan kun je dit extra afval zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation. Als je het afval thuis al even sorteert per afvalsoort, dan ben je bij het wegbrengen sneller klaar. Ook voorkomt dit onnodige wachttijden bij het afvalbrengstation. In de gemeente Zaanstad zijn er twee afvalbrengstations, afvalbrengstation Zaanstad en afvalbrengstation Molletjesveer. De adressen van deze afvalbrengstations zijn:

Afvalbrengstation Zaanstad

 • Symon Spiersweg 7
 • 1506 RZ
 • Zaandam

Afvalbrengstation Molletjesveer

 • West Knollendam 121A
 • 1525 PT
 • Westknollendam

Bij het afvalbrengstation Zaanstad zijn altijd medewerkers aanwezig die je kunnen helpen met je grofvuil. Ook voor vragen rondom grofvuil kunnen zij je helpen. Grof vuil naar de vuilstort Zaanstad brengen? Neem altijd even je legitimatie mee.

Afvalkalender gemeente Zaanstad – afval scheiden

De gemeente Zaanstad heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Het is dan ook belangrijk om jouw huisvuil goed in de verschillende Kliko’s te scheiden. Wil je bijvoorbeeld een afvalzak in de GFT-container? Doe hier dan een speciale biologisch afbreekbare afvalzak in. Deze mag in de GFT-container, een gewone afvalzak niet. Daarnaast zijn er diverse prullenbakken voor afval scheiding verkrijgbaar. Op deze manier kun je jouw afval nog beter scheiden.