Afvalkalender gemeente Zandvoort

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zandvoort bekijken? Zandvoort ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 17.136 inwoners. Het afval in Zandvoort wordt verzorgd door Spaarnelanden.

Afvalkalender gemeente Zandvoort

In de gemeente Zandvoort wordt ongeveer 446 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 55
Papier 38
Glas 22
PMD 7,6
Grof huishoudelijk Restafval 41
Fijn huishoudelijk Restafval 256

Afvalwijzer Zandvoort 2022

Afvalwijzer Zandvoort bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zandvoort jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zandvoort 2022

De afvalkalender van de gemeente Zandvoort vind je op:

Milieustraat gemeente Zandvoort

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zandvoort?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zandvoort. Het adres van de milieustraat Zandvoort is
  • Milieustraat gemeente Zandvoort, Brouwerskolkweg 2, 2051 ED Overveen

Grofvuil gemeente Zandvoort

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zandvoort rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Zandvoort

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.