Afvalkalender gemeente Zeewolde

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zeewolde bekijken? Zeewolde ligt in de provincie  Flevoland en heeft ongeveer 22.588 inwoners. Het afval in Zeewolde wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Zeewolde

In de gemeente Zeewolde wordt ongeveer 547 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 56
Glas 21
PMD 15,2
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 148

Afvalwijzer Zeewolde 2022

Afvalwijzer Zeewolde bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zeewolde jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zeewolde 2022

De afvalkalender van de gemeente Zeewolde vind je op:

Milieustraat gemeente Zeewolde

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zeewolde?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zeewolde. Het adres van de milieustraat Zeewolde is
  • HVC Afvalbrengstation Zeewolde, Industrieweg 41, 3899 AT Zeewolde

Grofvuil gemeente Zeewolde

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zeewolde rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Zeewolde

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.