Afvalkalender gemeente Zeewolde

Afvalkalender gemeente Zeewolde bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Zeewolde? Op de afvalkalender van gemeente Zeewolde vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Zeewolde. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Zeewolde wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Zeewolde de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Zeewolde.
Afvalkalender gemeente Zeewolde

Afvalkalender Zeewolde

Afvalkalender gemeente Zeewolde bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Zeewolde kunt vinden? De gemeente Zeewolde ligt in de provincie Flevoland en heeft 23,417 inwoners. De afvalkalender in gemeente Zeewolde wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Zeewolde.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Zeewolde aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Zeewolde (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Zeewolde.

Over afval in de gemeente Zeewolde

In de gemeente Zeewolde wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,417 inwoners in de gemeente Zeewolde bieden jaarlijks ongeveer 547 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 92 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 56 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Zeewolde jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Zeewolde. Daarvan biedt iedere persoon 15.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 28 kilo grof huishoudelijk afval en 148 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Zeewolde gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Zeewolde

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Zeewolde bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Zeewolde vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Zeewolde

In de gemeente Zeewolde betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Zeewolde betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Zeewolde is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €272.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €351.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Zeewolde: €325.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Zeewolde wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Zeewolde.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Zeewolde.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Zeewolde

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Zeewolde.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 56
Glas 21
PMD 15.2
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 148

Afvalwijzer gemeente Zeewolde

Afvalwijzer Zeewolde bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zeewolde jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 547 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,417 inwoners van de gemeente Zeewolde, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Zeewolde

Zeewolde is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Zeewolde

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Zeewolde brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Zeewolde op onderstaand adres:
  • HVC Afvalbrengstation Zeewolde, Industrieweg 41, 3899 AT Zeewolde

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Zeewolde

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Zeewolde printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Zeewolde printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Zeewolde

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Zeewolde

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Zeewolde

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Flevoland

Inwoners van de provincie Flevoland worden op verschillende manieren op de hoogte gebracht van het belang van afvalreductie. Landelijk is er een doelstelling afgegeven om van 75% van al het afval gescheiden in te leveren. In de provincie Flevoland wordt er op verschillende manieren omgegaan met afval. Het huishoudelijk afval wordt opgehaald door de gemeente of een afvalverwerkingsbedrijf. Het afval wordt gescheiden in verschillende vormen zoals; restafval, papier, plastic, metaal, glas en GFT. Dit afval wordt vervolgens verwerkt en gerecycled. Restafval wordt verbrand in een verbrandingsinstallatie waarbij energie wordt opgewekt. Afval dat niet kan worden verbrand, verwerkt of gerecycled wordt afgestort op diverse stortplaatsen binnen de provincie. De taak van de provincie is om dit op een zo duurzaam mogelijk manier te realiseren. 

Afvalkalender Zeewolde in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Zeewolde:
  • In de gemeente Zeewolde wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 547 kilo huisvuil ingezameld door de 23,417 inwoners in Zeewolde.
  • In de gemeente Zeewolde wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Zeewolde zijn €325,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Zeewolde gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Zeewolde?

De afvalkalender van de gemeente Zeewolde vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Zeewolde?

Als je container in de gemeente Zeewolde niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Zeewolde of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Zeewolde kun je dan contact opnemen met de gemeente Zeewolde. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Zeewolde?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Zeewolde een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Zeewolde als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Zeewolde?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Zeewolde: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Zeewolde. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *