Afvalkalender gemeente Zevenaar

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zevenaar bekijken? Zevenaar ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 43.804 inwoners. Het afval in Zevenaar wordt verzorgd door Reinigingsdienst de Liemers.

Afvalkalender gemeente Zevenaar

In de gemeente Zevenaar wordt ongeveer 533 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 80
Papier 61
Glas 22
PMD 20,1
Grof huishoudelijk Restafval 43
Fijn huishoudelijk Restafval 136

Afvalwijzer Zevenaar 2022

Afvalwijzer Zevenaar bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zevenaar jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zevenaar 2022

De afvalkalender van de gemeente Zevenaar vind je op:

Milieustraat gemeente Zevenaar

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zevenaar?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zevenaar. Het adres van de milieustraat Zevenaar is
  • Aanbiedstation Zevenaar, Didamseweg 111, 6902 PD Zevenaar | Aanbiedstation Lobith, Halve Maan 20a, 6915 SW Lobith

Grofvuil gemeente Zevenaar

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zevenaar rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Zevenaar

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.