Afvalkalender gemeente Zoeterwoude

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zoeterwoude bekijken? Zoeterwoude ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 8.640 inwoners. Het afval in Zoeterwoude wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Zoeterwoude

In de gemeente Zoeterwoude wordt ongeveer 413 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 123
Papier 54
Glas 29
PMD 25,5
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 65

Afvalwijzer Zoeterwoude 2022

Afvalwijzer Zoeterwoude bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zoeterwoude jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zoeterwoude 2022

De afvalkalender van de gemeente Zoeterwoude vind je op:

Milieustraat gemeente Zoeterwoude

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zoeterwoude?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zoeterwoude. Het adres van de milieustraat Zoeterwoude is
  • Afvalbrengstation Zoeterwoude, Noordbuurtsehof achter het gemeentehuis

Grofvuil gemeente Zoeterwoude

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zoeterwoude rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Zoeterwoude

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.