Afvalkalender gemeente Zuidplas

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zuidplas bekijken? Zuidplas ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 44.043 inwoners. Het afval in Zuidplas wordt verzorgd door Cyclus.

Afvalkalender gemeente Zuidplas

In de gemeente Zuidplas wordt ongeveer 457 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 108
Papier 53
Glas 21
PMD 21
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 97

Afvalwijzer Zuidplas 2022

Afvalwijzer Zuidplas bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zuidplas jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zuidplas 2022

De afvalkalender van de gemeente Zuidplas vind je op:

Milieustraat gemeente Zuidplas

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zuidplas?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zuidplas. Het adres van de milieustraat Zuidplas is
  • Afvalbrengstation Nieuwekerk aan den Ijssel, Eerste Tochtweg 9B, 2913 LN Nieuwerkerk aan den Ijssel

Grofvuil gemeente Zuidplas

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zuidplas rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Zuidplas

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.