Afvalkalender gemeente Zundert

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zundert bekijken? Zundert ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 21.842 inwoners. Het afval in Zundert wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Zundert

In de gemeente Zundert wordt ongeveer 611 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 149
Papier 56
Glas 29
PMD 16,5
Grof huishoudelijk Restafval 41
Fijn huishoudelijk Restafval 55

Afvalwijzer Zundert 2022

Afvalwijzer Zundert bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zundert jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zundert 2022

De afvalkalender van de gemeente Zundert vind je op:

Milieustraat gemeente Zundert

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zundert?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zundert. Het adres van de milieustraat Zundert is
  • Milieustraat Zundert, De Ambachten 41, 4881 XZ Zundert

Grofvuil gemeente Zundert

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zundert rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Zundert

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.