Afvalkalender gemeente Zutphen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zutphen bekijken? Zutphen ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 48.010 inwoners. Het afval in Zutphen wordt verzorgd door Circulus-Berkel.

Afvalkalender gemeente Zutphen

In de gemeente Zutphen wordt ongeveer 385 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 56
Glas 23
PMD 26
Grof huishoudelijk Restafval 15
Fijn huishoudelijk Restafval 127

Afvalwijzer Zutphen 2022

Afvalwijzer Zutphen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zutphen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zutphen 2022

De afvalkalender van de gemeente Zutphen vind je op:

Milieustraat gemeente Zutphen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zutphen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zutphen. Het adres van de milieustraat Zutphen is
  • Circulus-Berkel Recycleplein Zutphen, Boggelderenk 3, 7207 BW Zutphen

Grofvuil gemeente Zutphen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zutphen rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Zutphen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.