Afvalkalender gemeente Zwartewaterland

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Zwartewaterland bekijken? Zwartewaterland ligt in de provincie  Overijssel en heeft ongeveer 22.716 inwoners. Het afval in Zwartewaterland wordt verzorgd door ROVA.

Afvalkalender gemeente Zwartewaterland

In de gemeente Zwartewaterland wordt ongeveer 321 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 133
Papier 53
Glas 21
PMD 41,7
Grof huishoudelijk Restafval 3
Fijn huishoudelijk Restafval 40

Afvalwijzer Zwartewaterland 2022

Afvalwijzer Zwartewaterland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Zwartewaterland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Zwartewaterland 2022

De afvalkalender van de gemeente Zwartewaterland vind je op:

Milieustraat gemeente Zwartewaterland

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Zwartewaterland?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Zwartewaterland. Het adres van de milieustraat Zwartewaterland is
  • Milieustraat Zwolle, Rijnlandstraat 2 (Industrieterrein Hessenpoort)

Grofvuil gemeente Zwartewaterland

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Zwartewaterland rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Zwartewaterland

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.