Afvalkalender gemeente Zwijndrecht

Afvalkalender gemeente Zwijndrecht

De afvalkalender gemeente Zwijndrecht wordt verstrekt door de HVC-groep. Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat met afval te maken heeft in de gemeente Zwijndrecht. De HVC-groep heeft afval scheiden hoog op de agenda gezet en dit heb je misschien zelf ook al wel gemerkt. Steeds meer huishoudens krijgen verschillende soorten (mini) containers bij huis. ER zijn verschillende minicontainers voor:

  • GFT-afval
  • PMD-afval (Plastic, blik en drinkpakken)
  • Papier-afval
  • Restafval (Dit wordt soms ook in ondergrondse verzamelcontainers verzameld)

Maar wanneer moet de container aan de weg in Zwijndrecht? Dit kun je zien in de handige afvalkalender.

Afvalkalender gemeente Zwijndrecht

Wil je weten wanneer jij jouw container aan de weg moet zetten in de gemeente Zwijndrecht? Op de website van de HVC-groep kun je eenvoudig zien welke container er deze week aan de beurt is en wanneer de juiste container aan de weg moet. Zo heb je nooit meer een volle Kliko. Het enige wat jij hoeft te doen is even je postcode en je huisnummer invullen op de website en een handig maandoverzicht verschijnt meteen.

Afvalwijzer Zwijndrecht 2022

De HVC-groep heeft ook een handige afvalwijzer. Hierin kun je precies zien welke afvalsoort in welke container hoort. Het verkeerd weggooien van afval kan tot hoge boetes leiden en dit wil natuurlijk niemand. Wil je jouw afval beter scheiden? Plak dan handige container stickers op je container om nóg duidelijker te maken welke afvalsoort er in welke container hoort.

Tip: Wist je dat er handige vuilniszakken zijn voor het GFT-afval? Deze composteerbare afvalzakken zijn volledig afbreekbaar.

Afvalkalender Zwijndrecht 2022: Grofvuil

Grofvuil kan je helaas (nog) niet in Zwijndrecht kwijt. Je kunt het grofvuil wel laten ophalen maar hier zijn helaas in sommige gevallen kosten aan verboden. Wil je weten wat het kost? Neem dan contact op de HVC. Wel kun je het afval (meestal gratis) wegbrengen naar het afvalbrengstation Dordrecht. Deze milieustraat is gevestigd op de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Tip: Wil je meubels wegbrengen? Kijk dan eerst of deze meubels nog van goede kwaliteit zijn. Ja? Breng ze dan naar de kringloopwinkel en maak er iemand anders blij mee!