Afvalkalender gemeente Zwolle

Afvalkalender gemeente Zwolle bekijken? Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Zwolle heeft ongeveer 130.000 inwoners en ligt aan de rivier de IJssel. De afvalinzameling in Zwolle wordt verzorgd door ROVA. In de gemeente Zwolle wordt hard gewerkt om de hoeveelheid afval te verminderen. In Zwolle wordt het afval ingezameld in minicontainers:

Het restafval kun je in de ondergrondse container bij jou in de buurt kwijt. Woon je in het buitengebied? Dan heb je ook een minicontainer voor het restafval. Ben je een bewoner van hoogbouw? Dan heb je alleen ondergrondse containers.

Afvalkalender gemeente Zwolle 2022

Wil je weten wanneer welke container aan de weg moet? En op welke dag de container bij jou in de buurt wordt opgehaald? Vul hieronder dan eenvoudig jouw postcode en huisnummer in. Jouw persoonlijke afvalkalender wordt dan getoond.

Bekijk hier de ROVA afvalkalender Zwolle 2022.

Afvalkalender App Zwolle

Wil je de actuele afval ophaaldagen altijd bij de hand hebben? Dan is er de handige ROVA inzamelkalender App. Deze app is gemakkelijk te downloaden in de App Store (IOS) of de Google Play Store (Android). Naast de actuele inzamelkalender vind je in de app ook handige tips zoals een scheidingswijzer. Bovendien kun je een herinnering instellen voor als jouw container aan de weg moet. Tenslotte kun je via de app grof huishoudelijk vuil aanmelden om opgehaald te worden.

Milieubrengstation Zwolle

Heb je extra veel afval? Of kun je niet wachten tot de container weer aan de weg kan? Je kunt je afval natuurlijk altijd wegbrengen naar het milieubrengstation van ROVA. Dit milieubrengstation is gevestigd op:

  • Rijnlandsstraat 2
  • 8028 PX
  • Zwolle

Per dag mag je als inwoner van de gemeente Zwolle 250 kg afval gratis wegbrengen. Dit geldt voor alle soorten afval behalve puin-, bouw-, sloop en asbest afval. Wil je afval wegbrengen naar de milieustraat in Zwolle? Neem dan altijd even je ROVA-pas mee. Dit is de pas waarmee je ook de ondergrondse container opent.