Container opbergen

container uit het zicht

Container opbergen

Er wordt steeds meer afval gescheiden. Dit is natuurlijk heel erg goed. Een automatisch gevolg van het steeds meer scheiden van afval is dat jij met steeds meer verschillende containers te maken krijgt. Steeds meer mensen vragen zich dan ook af waar ze al die containers moeten laten. Maar geen nood, wij zijn even in de wereld van het container opbergen gedoken en hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet.

Container uit het zicht

Je kunt je container gemakkelijk uit het zicht plaatsen. Heb je een hoekje in de tuin waar je de containers kunt neerzetten? Zet ze daar neer en metsel er een muurtje omheen of zet er een heg omheen. Heb je de beschikking over een carport, garage, schuur of tuinhuisje? Ook dit zijn goede plekken om de container uit het zicht te krijgen. 

containerombouw

Container kast – ombouw voor de container

De container kan ook in een speciale daarvoor bestemde containerkast. Deze zijn al volop te koop. Er zijn containerkasten voor 1, 2 of 3 containers. Op zoek naar een containerkast voor 4 containers? Schakel dan twee containerkasten aan elkaar. 

Tip: Je kunt natuurlijk ook een containerkast zelf maken. Meet de containers op en bouw zelf een handig container opbergsysteem.

Container onder de grond

Eén van de nieuwste trends op het gebied van containers opbergen is het ondergronds laten plaatsen van de containers. De containers gaan dan met een liftsysteem de grond in. Bovenop zit een speciale klep zodat je niet steeds de containers helemaal naar boven hoeft te halen. Deze manier is uitermate geschikt voor mensen met een kleinere tuin, omdat er op deze manier geen kostbare tuingrond verloren gaat. Bovendien heb je met deze manier geen last meer van een stinkende container of van maden in de container.

Containers wegwerken

Er zijn dus een aantal manieren om je containers gemakkelijk uit het zicht te krijgen:

  • Container uit het zicht met een tuinhuisje, hekje of schuur.
  • Een containerkast aanschaffen.
  • Een containerkast zelf maken.
  • De containers onder de grond laten wegwerken.