Container schoonmaken

Mijn container schoonmaken

Veel mensen vragen zich af hoe ze hun container zelf moeten schoonmaken. Waarom moet je jouw container schoonmaken? Wanneer je de container niet schoonmaakt, komen er op den duur allemaal maden op af en gaat de container stinken. Daarom is het van belang dat je de container regelmatig goed reinigt. Uiteraard kun je dit zelf doen maar je kunt het ook laten doen.

schone natuur

Mijn container schoon houden

Wil je zelf je container schoonmaken? Dan is het belangrijk om eerst te weten hoe je de container zo schoon mogelijk houdt. Leg onderin de container wat oud papier, bijvoorbeeld oude kranten. Dit zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen en je minder snel last hebt van maden en de container gaat minder snel stinken. Een beetje stro onderin kan ook. Daarnaast kun je afval wat vaker apart verpakken in speciale biologisch afbreekbare afvalzakken. Verder is het belangrijk om bewust met afval om te gaan: Scheid afval goed, houd rekening met de hoeveelheid afval door niet teveel te koken en maak de container schoon nadat deze geleegd is. Zo blijft de container het schoonst. 

Zelf container reinigen

Wil je zelf jouw container reinigen? Volg dan ons 6-stappen plan. 

  1. Leg de container op zijn zij en haal vervolgens met een bezem alle overgebleven afvalresten uit de container.
  2. Pak een emmer en maak een sopje van water met groene zeep of allesreiniger.
  3. Zet de kliko weer rechtop en gooi er een paar emmers van het sopje in.
  4. Pak een bezem en schrob de container schoon met het water in de container.
  5. Maak een nieuwe emmer met water en groene zeep en maak gelijk even de buitenkant schoon nu je toch lekker bezig bent.
  6. Droog de container, zowel aan de binnen- als buitenkant, goed af. Leg eventueel wat oude kranten op de bodem en de container is weer klaar voor gebruik.

Tip: Je kunt de Kliko natuurlijk ook gewoon met de tuinslang of de hoge druk reiniger schoonmaken. 

Container laten reinigen

Wil je liever niet elke keer zelf de container schoonmaken? In Nederland zijn er tal van schoonmaakbedrijven voor containers. Een containerschoonmaakbedrijf maakt jouw container een x-aantal keer per jaar schoon. Dit gebeurt vaak op zo milieuvriendelijke manier. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je de container schoongemaakt wilt hebben.
Benieuwd wat de voordeligste optie is om de container te laten reinigen? Zoek dan even wat container schoonmaakbedrijven op en vergelijk de tarieven en mogelijkheden met elkaar. Op deze manier kom je snel tot het meest geschikte bedrijf.

container laten schoonmaken

Container eenmalig schoonmaken

Wil je voor één keer je container laten reinigen? Bijvoorbeeld voor je op vakantie gaat? Ook dat is bij de meeste container reinigingsbedrijven mogelijk. Voor rond de zeven euro per keer kun je jouw container laten reinigen. 

Container stickers

Heb je ervoor gekozen om je container te laten schoonmaken? Dan is het voor het bedrijf natuurlijk belangrijk dat zij weten welke container van jou is. Dit doe je door containerstickers op jouw container te plakken. Je kunt dan kiezen voor een sticker met je huisnummer zodat het reinigingsbedrijf precies weet welke container van jou is. Deze stickers zijn er verschillende soorten en maten.