Maden in container

Maden in container

Heb je de container geopend en kroelt het er van de maden? Erg vervelend natuurlijk, dit is wat je er aan kunt doen! Dan zit je natuurlijk met een hele vervelende situatie. Om dit op te lossen is het belangrijk om eerst te kijken naar wat maden zijn.

maden

Maden, wat zijn dat eigenlijk?

De made is een larve van een vlieg of een mug. Deze vliegen en muggen leggen hun eitjes in jouw container en zodra deze uitkomen heb je maden in of rondom je container. De eitjes worden meestal gelegd op warme, vochtige plekken en vaak op onder andere etensresten. De maden zijn geel-wit van kleur.

Heb je last van maden?

Last van maden? Maden komen vaak af op etensresten. In je container zitten maken etensresten en bovendien zit er vaak allerlei ander vochtig afval in. Voor vliegen is jouw container dus een ideale broedplaats. Bovendien planten maden zich voort op voedsel. Maden houden van warme, vochtige omgevingen dus met name in de zomer heb je een grotere kans op maden in je container.

Hoe hou ik maden weg?

  • Zet de container op een koele plaats (bijvoorbeeld in de schaduw).
  • Gooi etensresten niet zo in de container, maar verpak deze eerst in een oude krant of een biologisch afbreekbare afvalzak.
  • Maak je container regelmatig schoon.
  • Leg onderin de container een laagje stro of oude kranten om het vocht te absorberen.

Ik heb maden in mijn container

Heb je al maden in je container en wil je er vanaf? Dan zijn er een aantal manieren om hiermee aan de slag te gaan:

  • Maden hebben een hekel aan lavendel, heb je ergens lavendel of kun je dit in de buurt kopen? Gooi dit dan in de container.
  • Maden hebben ook een hekel aan mottenballen. Doe een paar van die ballen in een oude panty en hang deze in de container en je maden verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Heb je toevallig klimop in je tuin groeien? Klimop is giftig voor de larven van de maden en zo voorkom je dus dat er nieuwe maden komen.
  • Gooi wat zout, zand of kokend water in de container (dit is niet diervriendelijk, gebruik dit dus als laatste redmiddel).

Helpt al het bovenstaande niet? Of wil je een snelle manier om van de larven en maden af te komen. Gebruik dan container reiniger van HG. Met dit middel verdwijnt al het ongedierte en het voorkomt ook nog eens nare geurtjes Klik op de knop hieronder om het volledige aanbod van HG te bekijken.

HG schoonmaak