Containerombouw

containerombouw

Steeds meer huishoudens krijgen meerdere (mini) containers of Kliko’s. Om afval beter te kunnen scheiden komen er steeds meer van deze containers bij. Een veelbesproken onderwerp is dan ook; waar laat ik de Kliko? Nou, het liefst uit het zicht maar toch bereikbaar omdat je er afval in wilt kunnen gooien. Gelukkig is er de containerombouw die de afvalcontainers wegwerkt op een functionele manier.

Container ombouw kopen

Container uit het zicht

Wil je de container of Kliko uit het zicht hebben? Dat kan gelukkig op verschillende manieren. De container wegwerken wordt over het algemeen gedaan met een ombouw voor containers. Deze containerombouw is er in allerlei uitvoeringen. Een container ombouw wordt ook wel een Klikokast genoemd. 

Soorten Klikokast

De Kliko wegwerken kan met een Kliko kast. Deze Klikokast is zo gemaakt dat jouw container hier perfect in past. Steeds meer huishoudens krijgen te maken met Kliko’s voor verschillende afvalsoorten. Hierdoor heb je soms tot wel vier verschillende Kliko’s bij je huis staan. Deze lelijke Kliko’s wil je natuurlijk uit het zicht hebben. Een Klikokast biedt hiervoor de perfecte oplossing. De Klikokasten zijn er voor verschillende aantallen Kliko’s:

 • Enkele Klikokast
 • Dubbele Klikokast
 • Driedubbele Klikokast

Tip: Heb je vier Kliko’s bij huis? Zet dan twee dubbele Klikokasten tegen elkaar aan en werk zo die lelijke container weg.

Een Klikokast voor 3 containers is is ideaal wanneer je thuis een GFT-bak, restafvalcontainer en een PMD-bak hebt. De 3 containers kun je gemakkelijk in de driedubbele Kliko ombouw rijden.

Hoe werkt een containerombouw? 

Een containerombouw is een handig opbergsysteem voor Kliko’s. Of je nou een 120 liter container hebt of een 240 liter container, er is een container ombouw voor elke container. Deze zijn speciaal op maat gemaakt en dus super functioneel. De containerombouw is gemaakt van verschillende materialen. Al deze materialen zijn uiteraard bestand tegen alle weersomstandigheden. De ombouw staat immers altijd buiten. Aan de bovenkant van de ombouw voor een container zit een deksel, waardoor je het afval nog wel eenvoudig in de Kliko kunt gooien.

container uit het zicht

Voordelen containerombouw

Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan een containerombouw:

 • Je werkt de Kliko uit het zicht, je kijkt dus nooit meer tegen die lelijke container aan.
 • De container wordt niet nat, doordat deze beschut staat.
 • Stank en ongedierte komen minder snel bij de container door een Klikokast.
 • Je houdt jouw tuin strak en je uitzicht wordt niet bederft door alle verschillende containers.
Containeropbergbox kopen

Welke tuin is geschikt?

Wanneer is mijn tuin nou geschikt voor een Klikokast? Allereerst kan ene Klikokast in principe in iedere tuin geplaatst worden, mits er ruimte voor is. Bovendien zijn er allerlei mooie en praktische Klikokasten waar je naast het opbergen van de container ook nog andere functionele dingen mee kunt. Zo is er een mooie Klikokast waar je een plantenbak op kunt zetten. In een kleine tuin is dit natuurlijk ideaal omdat iedere meter op deze manier goed gebruikt kan worden.

Container opbergbox

Een container opbergbox zorgt ervoor dat je de container wegwerkt. Of je nou een dubbele containerbox of een driedubbele containerbox wilt, het is er allemaal. De vraag naar deze container opbergkasten is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Dit heeft er niet alleen mee te maken dat huishoudens steeds meer containers kregen, maar ook omdat mensen bewuster met afval om zijn gaan. Afval scheiden wordt steeds belangrijker en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.

TipWil je niet alleen de container wegwerken maar deze ook wat opvrolijken? Er zijn allerlei leuke container stickers waarmee je dit kunt doen!

Soorten containerombouw

Een container ombouw is er dus voor één, twee of drie containers. Maar dit is uiteraard niet de enige keuze die je hebt bij het kiezen van een ombouw voor containers. Het materiaal, het design, de kleur, met of zonder klep. Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het is er. Een kleine greep uit het assortiment:

 • Containerombouw met deksel
 • Containerombouw zonder deksel
 • Mooie Klikokast met modern design
 • Houten Klikokast (of containerombouw van hout).
 • Dubbele kliko ombouw
 • Driedubbele contafneropbergbox 

Er zijn zoveel stijlvolle modellen op de markt dat het haast moeilijk kiezen is. Van hout of staal, tot rieten containerombouw, niets is tegenwoordig te gek.

VidaXL containerombouw

Een bekend merk op het gebied van container opberg oplossingen is VidaXL. Zij hebben een zeer ruim assortiment container opbergsystemen. Zo is er een VidaXL containeropbergbox van hout waar je planten tegenaan kunt laten groeien. Op deze manier werk je de containers weg op een mooie, natuurlijke manier. Deze opbergbox voor containers is er zelfs in een driedubbele uitvoering! 

Containerbox kopen?

Wil je meer weten over het volledige aanbod van container opbergboxen? Of gewoon even rustig door het hele assortiment bladeren en wat ideeën opdoen voor jouw tuin? Dat kan ik de webshop. Hier staat een helder overzicht van alle soorten Kliko-ombouw. Met het keuzemenu kun je eenvoudig selecteren op merk, materiaal, kleur en prijs. De container wegwerken? Kies voor een containerombouw!

Klikokast kopen