Kliko opbergen

container uit het zicht

Kliko opbergen

Een veelgehoorde vraag is waar je toch al die verschillende Kliko’s moet laten. Afval scheiden is een belangrijk thema en ook steeds meer mensen gaan hier bewust mee om. Het zoveel mogelijk scheiden van afval zorgt er wel voor dat jij met steeds meer verschillende Kliko’s opgescheept zit. Waar laat je nou al die Kliko’s en waar kun je jouw Kliko opbergen? Wij hebben wat tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

Kliko in schuur

Je kunt er voor kiezen om je Kliko op te bergen in de schuur. Dit zorgt ervoor dat er minder ongedierte bij je Kliko kan komen en dat de Kliko aan de buitenkant minder vies wordt. Ook kun je dan droog je afval in de Kliko gooien. Bovendien staan ze niet in het zicht in je tuin. Een mogelijk nadeel is wel dat wanneer je de Kliko niet schoon houdt, je schuur ook gaat stinken. Staat er al een tuinhuisje waar je niets mee doet? Ook hier kun je de Kliko’s natuurlijk in zetten.

Klikokast

Je kunt ervoor kiezen om een ombouw om je Kliko te laten maken. Er zijn verschillende soorten Kliko ombouwen te koop. Een ombouw voor een Kliko wordt ook wel een Kliko kast genoemd. Deze Klikokasten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je Klikokasten voor 1, 2 of 3 Kliko’s. Wil je een Kliko kast voor 4 Kliko’s? Zet dan twee Klikokasten voor 2 Kliko’s naast elkaar. Zo kun je er ook nog mee schuiven en de juiste plek in je tuin vinden.

kliko kast

Tip: Ben je zelf handig? Je kunt een Kliko opbergkast of een Kliko ombouw natuurlijk ook zelf maken! Gebruik een foto van een Kliko kast als voorbeeld en ga aan de slag!

Kliko functioneel wegwerken

Naast een kast voor de Kliko kun je er ook voor kiezen om de Kliko uit het zicht te plaatsen. Denk hierbij aan een muurtje of een schutting die je om de Kliko’s heen zet. Opzoek naar een vast hoekje in de tuin waar je de Kliko’s nu hebt staan? Je kunt er ook voor kiezen om de Kliko weg te werken met een heg of een rijtje coniferen. Zo behoud je toch een groene tuin en zijn de Kliko’s uit het zicht!

Kliko ondergronds

Een nieuwe trend is het wegwerken van Kliko’s is het ondergronds wegwerken. Met een lift systeem worden de Kliko’s in een gat van je tuin geplaatst. Zo staan de Kliko’s droog en komen er geen vliegen of maden op af. Deze manier van Kliko’s uit het zicht opbergen is ideaal voor mensen met een kleinere tuin. Je creëert een extra ruimte omdat de Kliko’s niet in de tuin staan maar onder de grond zijn weggewerkt.

Kliko uit het zicht

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg manieren om de Kliko uit het zicht te krijgen. De meest geschikte manier voor jou ligt natuurlijk aan een aantal factoren. Heb je veel last van ongedierte? Wil je ruimte in je tuin om de Kliko’s op een handige plek weg te zetten? Beschik je over een tuinhuisje/schuur? Grofweg zijn er 5 manieren:

  • in schuur/tuinhuisje
  • Kliko kast kopen
  • Zelf een ombouw kast maken voor je kliko
  • Kliko functioneel wegwerken
  • Kliko onder de grond