Kliko schoonmaken

Hoe maak ik mijn Kliko schoon?

Hoe maak ik mijn Kliko schoon is een veelgehoorde vraag van bezoekers aan deze website. Een Kliko die niet schoongemaakt wordt gaat stinken en er komen maden op af. Omdat er in een Kliko veel verschillend afval gaat, komt hier ook veel ongedierte op af. Bovendien gaat een vieze Kliko stinken.
Het is daarom ook belangrijk om je Kliko regelmatig te reinigen. Je kunt dit zelf doen maar je kunt dit ook laten doen. 

container laten schoonmaken
kliko schoonmaken

Kliko zelf schoonmaken

Allereerst is voorkomen natuurlijk belangrijker dan genezen. Hiervoor geldt dat het belangrijk is om de Kliko droog te houden. Dit kan door bijvoorbeeld oude kranten of een laagje stro onderin de Kliko te leggen. Wil je zelf de Kliko reinigen? Dan kun je dit het beste doen als de Kliko net geleegd is.

 1. Leg de Kliko op zijn zijkant, pak een bezem en zorg ervoor dat alle restjes uit de Kliko verdwenen zijn.
 2. Maak vervolgens een sopje van (heet) water en allesreiniger of groene zeep.
 3. Zet de kliko weer overeind en gooi er wat emmers water met allesreiniger in.
 4. Maak met een bezem de Kliko grondig schoon met het sopje wat in de Kliko zit.
 5. Pak een nieuwe emmer met schoon water en allesreiniger en een oude doek. Maak hiermee de buitenkant van de Kliko schoon.
 6. Maak de Kliko goed tenslotte goed droog voor je er afval in gooit. Dit voorkomt dat je Kliko gaat stinken of dat er maden op afkomen.

Tip: Op zoek naar een snellere manier? Heb je een tuinslang of een hogedruk reiniger? Spuit daarmee de kliko schoon. Voor een extra schoon effect, gebruik wat allesreiniger of groene zeep! 

Voorkomen dat de Kliko vies wordt

Er zijn een aantal manieren om je Kliko schoon te houden. Het blijft natuurlijk een Kliko voor afval dus het wordt altijd een beetje vies. Daarom is het belangrijk om de Kliko zo schoon mogelijk te houden. Hoe doe je dit?

 • Afval apart verpakken in biologische afvalzakken. Denk hierbij aan etensresten en luiers.
 • Afval uit laten lekken voor je het weggooit, zorg dat de container niet vochtig raakt.
 • Maak de Kliko nadat deze geleegd is schoon.
 • Scheid je afval goed. Zo wordt niet iedere Kliko even vies. Ook ben je dan bewuster bezig met afval.
 • Zorg voor minder afval, meet bijvoorbeeld het avondeten goed af en zorg ervoor dat er zo min mogelijk verspilt wordt. 

Kliko laten schoonmaken

Wil je liever niet zelf met water en schoonmaakmiddel aan de slag? Er zijn verschillende Kliko schoonmaakbedrijven. Een Kliko schoonmaakbedrijf zorgt ervoor dat jouw Kliko op regelmatige basis schoongemaakt wordt. Omdat het om het milieu gaat gebeurt dit meestal op een milieubewuste en energiezuinige manier. Bij veel Kliko schoonmaakbedrijven kun je zelf aangeven hoe vaak je de Kliko gereinigd wilt hebben.

Wil jij een Kliko laten reinigen? Verdiep je dan eerst in Kliko schoonmaakbedrijven. Vraag bij een aantal bedrijven naar de tarieven en vergelijk deze met elkaar. De klikoschoonmaakbedrijven hanteren ieder hun eigen tarieven en ook de frequentie van schoonmaken verschilt. Veel Kliko schoonmaakbedrijven bieden verschillende pakketten aan.

Kliko eenmalig reinigen

Soms kun je ook zelf afspraken maken over hoevaak de Kliko wordt schoongemaakt. Wil je deze slecht voor één keer laten reinigen? Of wil je zelf aan kunnen geven wanneer de Kliko wordt schoongemaakt? Bij veel Kliko schoonmaakbedrijven is dit ook mogelijk! Dit kan meestal al voor rond de €7,- per keer!

Belangrijk om te weten is dat wanneer je de Kliko wilt laten reinigen door een bedrijf, het bedrijf wel moet weten welke Kliko de juiste is. Hiervoor moet je dus stickers op je Kliko plakken. Denk bijvoorbeeld aan een Kliko sticker met jouw huisnummer.

Ook goed om te weten is wanneer al het bovenstaande niet werkt. Of je toch de kliko weer begint te ruiken. Je kunt ook efficiënte reinigingsproducten bestellen bijvoorbeeld van HG of andere merken die zijn gespecialiseerd in het verbergen van geurtjes. Dus na de grote schoonmaak, reinig dan nog even jouw kliko met een van de volgende middelen. Bekijk hieronder het volledige aanbod voor nare geurtjes.

schoonmaak