Kosten afval storten

Kosten afval storten

Aan het afvoeren van afval zijn kosten verbonden. Om het scheiden van afval zoveel mogelijk te stimuleren kost restafval afvoeren vaak meer dan bijvoorbeeld papier of GFT-afval.

Afval storten kosten

Wat kost het storten van afval? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst te bepalen om welke afvalsoort het gaat. Gaat het om restafval? GFT-afval? Of een andere afvalsoort? In iedere gemeente is de prijs van het afvoeren van afval verschillend. Ook de prijs tussen diverse afvalsoorten verschilt. Wil je weten wat de kosten van het storten van afval in jouw gemeente zijn? Kijk dan op de website van jouw gemeente of neem contact op met het afvalverwerkingsbedrijf.

Wat is de prijs het storten van afval?

De prijs van het storten van afval verschilt. Het ligt onder andere aan:

  • Om welke afvalsoort gaat het?
  • In welke gemeente ben je woonachtig?
  • Wat is het gewicht van het afval?

De prijs per afvalsoort is per gemeente verschillend. Ook het aantal KG’s wat je weg mag brengen naar de stort verschilt. In sommige gemeenten is het wegbrengen van een aantal KG per jaar gratis. Informeer bij jouw gemeente hoe dit zit.

Wat kost groenafval storten?

In veel gemeentes is het storten van groenafval gratis. Dit groenafval of GFT-afval kun je naar de milieustraat of het afvalbrengstation in jouw gemeente brengen. Heb je een groene Kliko bij huis? Dan kun je het uiteraard gewoon hierin weggooien. Let wel op, het groenafval moet wel in de groene container passen.

Prijs restafval

Het afvoeren van restafval kost in de meeste gemeentes wel geld. Wat het bedrag is voor het storten van restafval is per gemeente verschillend. Iedere gemeente mag zelf het tarief van restafval bepalen. Bovendien verschilt het ook of je gebruik maakt van een ondergrondse container, een Kliko of dat je restafval zelf naar de stort brengt.

Kosten dakleer of bielzen storten

Er zijn ook bijzondere afvalsoorten die vaak meer kosten om te storten. Zo zijn de kosten van het storten van bielzen of het storten van dakleer vaak hoger. Gelukkig heb je (meestal) niet iedere week met deze afvalsoorten te maken. Wil je meer weten over de kosten van dakleer of bielzen? Of een andere “speciale afvalsoort”? Kijk dan op de website van jouw gemeente of neem contact op met het afvalverwerkingsbedrijf.

Besparen op je afval

Wil je besparen op de kosten van je afval? De kosten van storten van restafval zijn vaak hoger dan die van recyclebare afvalsoorten zoals groen-afval, glas en papier en karton. Afval scheiden is dus heel belangrijk. Ook thuis kun je afval goed scheiden. Zo zijn er verschillende afvalscheiders voor thuis. Deze prullenbak met meerdere vakken kun je handig indelen zodat je meerdere afvalsoorten in kunt zamelen. Help dus niet alleen mee aan een duurzame toekomst, maar bespaar jezelf ook geld!