Pedaalemmers

Pedaalemmer

Een pedaalemmer is niet heel verschillend van een prullenbak. Hij dient immers hetzelfde doel, het weggooien van afval. Het grote verschil tussen een pedaalemmer en een prullenbak is dat je de pedaalemmer door middel van een pedaal opent. Vandaar ook de naam pedaalemmer.

Voordelen pedaalemmer

Het grootste voordeel van een pedaalemmer is dat deze met de voet geopend wordt. Je trapt simpelweg het pedaal in en het deksel gaat open. Dit is dus ideaal wanneer je met afval in je handen staat en toch de afvalemmer wilt openen. Daarnaast is het een pedaalemmer ook veel hygienischer. Niet iedereen zit mijn zijn handen aan de prullenbakdeksel. Zo wordt de afvalemmer niet vies.

Merken pedaalemmers

Er zijn een heleboel merken die pedaalemmers maken. Deze merken bieden verschillende soorten pedaalemmers aan. De afvalemmers van deze grotere merken staan garant voor een hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, design en duurzaamheid. De bekendere pedaalemmer-merken zijn:

Pedaalemmer toilet

Vanwege de hygiene worden pedaalemmers dan ook veel gekocht voor het toilet. Daarnaast zijn er veel kleine pedaalemmers te koop. Een pedaalemmer van 3 liter is een veel verkochte afvalemmer voor kleinere ruimtes zoals de badkamer of het toilet. Uiteraard zijn er ook andere kleine pedaalemmers voor deze ruimtes. De inhoud varieert van 1 liter t/m 5 liter pedaalemmers. 

Pedaalemmer 60 liter

Voor de grotere ruimtes, zoals de keuken, is een pedaalemmer van 60 liter ideaal. Er zijn verschillende soorten pedaalemmers van 60 liter. Naast de pedaalemmer van 60 liter is ook de pedaalemmer van 30 liter een veel verkochte afvalemmer. Deze is minder groot, maar neemt dus ook minder ruimte in beslag. Deze pedaalemmer is ideaal voor één- of tweepersoons huishoudens. 

Soorten pedaalemmers

De afvalemmers met pedaal zijn er in verschillende uitvoeringen. Voor het kiezen van de beste pedaalemmer moet je rekening houden met:

  • Het design; Hoe wil je dat de pedaalemmer eruit ziet? Kies je voor een design pedaalemmer?
  • De inhoud; Ben je op zoek naar een pedaalemmer voor het toilet, kies van voor een pedaalemmer van rond de 3 liter. Ben je op zoek naar een pedaalemmer voor de keuken? Dan is 30 liter of 60 liter wellicht interessanter.
  • De kleur; Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of de kleur die jij in gedachten hebt is er.
  • De vorm; Rond, ovaal, vierkant, halfrond? 

Een andere optie waar je voor kunt kiezen bij het uitzoeken van een nieuwe pedaalemmer is onder andere een losse binnenemmer. Met een losse binnenemmer kun je eenvoudig de afvalzak uit de afvalemmer halen. Ook kun je de pedaalemmer zo goed schoonmaken. Er zijn pedaalemmers zonder deksel, maar er zijn de meeste pedaalemmers met deksel. Ten slotte zijn er RVS-pedaalemmers (met coating om vingerafdrukken te voorkomen) en kunststof pedaalemmers.

Softclose pedaalemmer

Ben je op zoek naar een afvalemmer met deksel? Dan wil je natuurlijk niet dat dit deksel een onwijs kabaal maakt als je hem dicht doet. Daarvoor is het speciale soft-close systeem. In het deksel zit dan een speciale sluiting bevestigd. Hierdoor valt het deksel zachtjes dicht. Wil je in de ochtend iets weggooien? Met een softclose pedaalemmer is dan niet meteen het hele huis wakker, een goede reden om voor een stille pedaalemmer te kiezen!

Pedaalemmer afval scheiden

Ook voor het scheiden van afval is het aanbod pedaalemmers explosief toegenomen. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook krijgen steeds huishoudens meerdere Kliko’s of minicontainers bij huis voor bijvoorbeeld papier, plastic en gft-afval. Het is dan ook handig om dit afval ook binnenshuis apart in te zamelen. Hiervoor zijn er speciale gescheiden pedaalemmers. Met deze duo pedaalemmer of trio pedaalemmer kun je kiezen voor twee of drie verschillende inzamel mogelijkheden. Het aanbieden van de restafval container is in de meeste gemeenten duurder dan de gescheiden afvalsoorten. Het scheiden van jouw afval is dus niet alleen goed voor het milieu, maar het scheelt ook nog eens in de portemonnee!

Pedaalemmer aanbieding

Er zijn steeds nieuwe pedaalemmer uitverkoop aanbiedingen. Wil jij alle actuele aanbiedingen en de scherpe prijzen zien? Bekijk het gehele aanbod in de webshop.

Webshop