Prullenbakken

afval coronavirus

Wil je een nieuwe prullenbak kopen? Een prullenbak gebruik je vaker dan je misschien in eerste instantie door hebt. Het is daarom ook belangrijk om een nieuwe prullenbak zorgvuldig uit te kiezen. Prullenbakken zijn er in talloze soorten en maten. Afhankelijk van jouw eisen en wensen kun je de beste prullenbak voor jou uitkiezen. In het ruime aanbod prullenbakken vind je altijd een prullenbak die aan jouw eisen en wensen voldoet.

Verschillende merken prullenbakken

Er zijn een aantal grote merken die prullenbakken verkopen. Deze merken staan garant voor kwaliteit, duurzaamheid, design en gebruiksvriendelijkheid. De meest bekende prullenbak merken zijn:

Ben je benieuwd welke merken er nog meer zijn? Kijk dan eens bij alle prullenbakken in de webshop.

Prullenbak kopen

Hoe gebruik je de prullenbak?

Er zijn steeds meer manieren om een prullenbak te gebruiken en waarin prullenbakken zich van elkaar onderscheiden. De manier van openen is hier één van. Er zijn prullenbakken die door middel van een pedaal geopend kunnen worden. Deze pedaalemmers zijn ideaal omdat je de prullenbak ook kunt openen als je afval in je handen hebt.

Daarnaast zijn er prullenbakken die met een zogeheten touch-systeem open gaan. Deze prullenbakken gaan open met een lichte druk op het deksel. Het deksel blijft openstaan en op deze manier kun je eenvoudig meer afval weggooien.

Tevens zijn er prullenbakken die met een push-systeem opengaan. Deze prullenbakken kun je snel openen en dit systeem zorgt ervoor dat het deksel niet vies wordt bij het weggooien van afval. 

Een steeds meer voorkomende soort prullenbak is de prullenbak met sensor. Dit sensor-systeem zorgt ervoor dat je alleen maar je hand boven de sensor hoeft te houden en de prullenbak opent zich. Ideaal dus wanneer je jouw handen vol hebt.

Ten slotte is er nog de inbouw prullenbak. Deze inbouw-prullenbak kan gemakkelijk in een keukenkastje worden gebouwd. Op deze manier heb je de vuilnisbak nooit meer in het zicht en het bespaart je veel ruimte.

Afval scheiden prullenbak

Er zijn verschillende soorten prullenbakken. Doordat mensen steeds meer afval gaan scheiden en dit ook apart moeten weggooien in verschillende containers of Kliko’s is de behoefte gegroeid om ook binnenshuis een scheidingsprullenbak te hebben. Er zijn dan ook steeds meer prullenbakken op de markt gekomen om afval te scheiden. Deze prullenbakken hebben een verschillend aantal vakken (variërend van 2 t/m 4).

Prullenbak 2 vakken

Een dubbele prullenbak is ideaal om twee soorten afval te scheiden. Je kunt in deze duo prullenbak bijvoorbeeld het restafval en het GFT-afval apart inzamelen. Met een duo afvalbak wordt het scheiden van afval kinderspel! Wil je meer weten over de prullenbak met 2 vakken? Klik dan hier.

Prullenbak 3 vakken

Met een prullenbak met 3 vakken kun je nog meer afval scheiden. Je kunt ervoor kiezen om je plastic apart weg te gooien, of om één vak juist te gebruiken voor het inzamelen van papier. Een afvalbak met 3 vakken is dé afval oplossing voor het scheiden van afval. Wil jij meer weten over de voor- en nadelen van een prullenbak met 3 vakken? Lees hier alles.

Prullenbak 4 vakken

Wil je echt al jouw afval apart inzamelen? Kies  dan voor een prullenbak met vier vakken. Met deze ultieme afvalscheidingsprullenbak draag jij bij aan een beter milieu! Bekijk hier het volledige aanbod!

Welke vorm prullenbak zoek je?

Prullenbakken komen in steeds meer vormen. Er zijn natuurlijk de bekende vuilnisbakken met ronde, vierkante of rechthoekige vorm, maar tegenwoordig komen er steeds meer vormen bij. Dit om de verschillende wensen van jou als klant te kunnen invullen. Een ovale prullenbak of een half ronde prullenbak zijn al niet meer weg te denken uit het assortiment.

Softclose pedaalemmer

Steeds meer afvalbakken hebben een deksel met dempende deksel. Deze zogeheten soft-close prullenbak sluit zichzelf na opening en de dempende rand zorgt ervoor dat het sluiten van de deksel zo min mogelijk geluid maakt. Steeds meer mensen kiezen voor een soft-close pedaalemmer of afvalbak, het is de stille prullenbak voor ieder huishouden.

Prullenbakken met losse binnenemmer

Een prullenbak met losse binnenemmer is ideaal. Vuilniszakken blijven niet langer vastzitten in de prullenbak doordat je de losse binnenemmer er eenvoudig uit kunt halen. Ook het schoonmaken van de prullenbak gaat een stuk eenvoudiger met een losse binnenemmer.

RVS prullenbak of metalen prullenbak?

Prullenbakken worden gemaakt van verschillende materialen. De meest gangbare materialen zijn:

  • RVS (Roestvrijstalen prullenbak)
  • Plastic prullenbak
  • Prullenbakken van metaal
  • Kunststof prullenbakken
  • Prullenbak van staal

Maar er komen steeds meer prullenbakken bij van andere materialen. Zo zijn er tegenwoordig ook al prullenbakken van bamboe, hout of wat dacht je van een prullenbak van leer. Bovendien zijn er steeds meer vuilnisbakken die gebruik maken van een fingerprintproof coating. Dus wil jij nooit meer vingerafdrukken op jouw afvalemmer of vuilnisbak? Kies dan voor een prullenbak met fingerprintproof coating.

Hoeveel liter prullenbak

Zoals gezegd zijn prullenbakken er in verschillende soorten en maten. De meest gebruikte prullenbakken zijn de 30 liter prullenbak en de 60 liter prullenbak. Wil jij liever een grote prullenbak of juist een kleine prullenbak? Geen zorgen! Prullenbakken zijn er van 1 liter t/m 60 liter. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die jij hebt kun je de juiste inhoudsmaat kiezen. Een prullenbak in het toilet is vaak kleiner dan een afvalbak in de keuken. 

Prullenbak aanbieding

Er zijn voortdurend nieuwe prullenbak aanbiedingen. Zien of er een mooie prullenbak aanbieding voor jou bij zit? Ga direct naar de webshop en bekijk alle prullenbak aanbiedingen!

Prullenbakken kopen