Brabantia prullenbak

Logo brabantia

Een Brabantia prullenbak kopen? De prullenbakken van Brabantia worden gezien als één van de beste prullenbakken die op de markt te verkrijgen zijn. Brabantia-prullenbakken staan voor kwaliteit en design. Een prullenbak van Brabantia ziet er dus niet alleen mooi uit maar garandeert ook een lange levensduur. Prullenbakken van Brabantia zijn er voor iedere ruimte, van keukenprullenbak tot prullenbak voor in het toilet.

Soorten Brabantia prullenbakken

Brabantia heeft verschillende soorten prullenbakken. Naast de verschillende inhoudsmaten zijn de prullenbakken verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van zwarte Brabantia prullenbak tot witte Brabantia prullenbak, je kunt het zo gek niet bedenken of jouw ideale prullenbak zit erbij. Door de jarenlange ervaring van Brabantia op het gebied van prullenbakken heeft Brabantia allerlei handige eigenschappen toegevoegd aan hun prullenbakken. Zo zijn er onder andere:

 • Brabantia prullenbakken waar geen vingerafdrukken op achter blijven.
 • Prullenbakken met geluidsdemping op de klep van de prullenbak.
 • Prullenbakken met verschillende vakken om afvalscheiding mogelijk te maken.
 • Een Brabantia prullenbak die je in het keukenkastje kunt inbouwen.
 • Halfronde prullenbakken die je tegen een muur kunt zetten. 

Brabantia prullenbak kopen?

Wil je een Brabantia prullenbak kopen en even rondkijken in het uitgebreide assortiment van Brabantia afvalemmers? Kijk hier voor het jouw perfecte Brabantia prullenbak.

Brabantia touch bin

De meest populaire prullenbak van Brabantia is de Brabantia touch bin. Deze prullenbak opent zich met een lichte druk op het deksel waardoor de prullenbak zich eenvoudig opent en open blijft staan. Op deze manier kan je gemakkelijk afval weggooien. De Brabantia touch bin is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. Door de verschillende strakke designs past de Brabantia touch bin prima in iedere ruimte of in elk interieur. Vijf redenen om te kiezen voor de populaire Brabantia touch bin zijn:

 • Eenvoudig te openen en te sluiten.
 • Hoogwaardige kwaliteit en de prullenbak gaat dus lang mee.
 • Het deksel is afneembaar waardoor je de zak er gemakkelijk uit kunt halen en de deksel goed kunt reinigen.
 • De binnenemmer is uitneembaar, hierdoor komen vuilniszakken niet vast te zitten in de prullenbak.
 • De touch bin heeft een beschermende bodem waardoor deze niet krast op jouw vloer.

Welke Brabantia prullenbak is het best? 

Het kopen van een prullenbak lijkt misschien een eenvoudige aankoop. Maar hoe vaak gebruik jij jouw prullenbak wel niet? Daarom is het belangrijk om bij het kopen van de juiste Brabantia afvalemmer de volgende dingen goed te bekijken:

 1. Hoe open ik de klep van de prullenbak?

De prullenbakken van tegenwoordig kunnen op steeds meer verschillende manieren geopend worden. Zo zijn er prullenbakken die met de voet geopend kunnen worden of prullenbakken met een klep die ingedrukt moet worden. Echter steeds populairder is de zogenaamde Brabantia touch bin. Deze prullenbak hoeft slechts licht te worden ingedrukt waarna de prullenbak opengaat. De Brabantia touch bin is één van de best verkochte prullenbakken.

 1. Waar gebruik ik de prullenbak voor?

Een prullenbak kan voor meerdere doeleinden dienen. Zo zijn er Brabantia papierbakken en scheidingsprullenbakken (met meerdere vakken) en de normale Brabantia vuilnisbakken. Wordt de prullenbak vaak gebruikt en wil je dat dit zo stil mogelijk gebeurt? Brabantia heeft verschillende geruisloze prullenbakken waarbij het geluid van het dichtslaan van de klep gedempt wordt.

 1. Hoe groot moet de prullenbak zijn?

Prullenbakken hebben verschillende inhoudsmaten. Op het toilet hoef je natuurlijk niet zo’n grote prullenbak te hebben als in de keuken. De prullenbakken van Brabantia spelen hier goed op in met inhoudsmaten variërend van 3 tot en met 60 liter. Voor iedere ruimte is er dus een geschikte grootte prullenbak.

 1. Waar komt de prullenbak te staan?

Waar de prullenbak komt te staan is ook van belang bij de aanschaf van de beste prullenbak. Komt de prullenbak in het zicht te staan, bijvoorbeeld bij een open keuken, of komt hij juist in een opberghok te staan. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen van de prullenbakken bij Brabantia en zo kun je jouw perfecte afvalemmer uitkiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de prullenbak op de kleur van je keuken aan te passen. 

 1. Wat kost een goede prullenbak?

Een goede prullenbak die lang mee gaat kost natuurlijk ook iets meer. Het is aan jou om de ideale prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor jouw eigen prullenbak.

Afval scheiden met Brabantia

Brabantia prullenbakken zijn er in alle soorten en maten. Omdat we ons afval steeds meer gaan scheiden willen steeds meer mensen een prullenbak met meerdere vakken hebben. Op deze manier wordt afval scheiden gemotiveerd en kun je het afval ook makkelijker in de daarvoor bestemde container gooien. Brabantia heeft verschillende soorten prullenbakken voor het scheiden van afval. Deze prullenbakken bestaan uit meerdere vakken:

 • Brabantia prullenbak met 2 vakken
 • Brabantia prullenbak met 3 vakken
 • Brabantia prullenbak met 4 vakken

Duurzame prullenbak/afvalemmer Brabantia

Brabantia zet zich in voor een betere, duurzame wereld. Dit doen zij door het ondersteunen van verschillende projecten die zich inzetten voor een betere wereld. Koop je een Brabantia prullenbak, dan draag je indirect dus ook bij aan een betere wereld. Daarnaast worden Brabantia prullenbakken op een duurzame manier vervaardigd. Brabantia heeft veel geïnvesteerd in duurzaamheid en wil bij de productie van onder andere prullenbakken zo min mogelijk afval creëren. Bovendien gebruiken ze zoveel mogelijk groene energiebronnen. 

Over Brabantia prullenbakken

Brabantia is opgericht in Nederland en richt zich voornamelijk op huishoudelijke artikelen, waaronder dus prullenbakken. De naam Brabantia komt voort uit waar het bedrijf is opgericht, namelijk in Noord-Brabant. Al meer dan 100 jaar is Brabantia actief op de markt van huishoudelijke artikelen.

Brabantia prullenbak