Prullenbak 2 vakken

Kosten afval storten

Ben je op zoek aan een prullenbak met 2 vakken? Dan ben je zeker niet de enige. Afval scheiden wordt een steeds groter thema en het aanbod prullenbakken voor afval scheiding wordt dus ook steeds groter. Door de groeiende vraag naar duo prullenbakken zijn fabrikanten steeds meer van dit soort duo vuilnisbakken gaan maken. Dit betekent voor jou dat je steeds meer te kiezen hebt. Kies je meer voor het uiterlijk of vind je juist de inhoud van de afvalbak belangrijker. Een prullenbak met 2 vakken is dé ideale dus afvalscheider voor mensen die hun afval graag apart inzamelen. 

Prullenbak 2 vakken kopen

Prullenbak 2 vakken: Waarom?

Wil jij jouw afval beter scheiden? Dit kan met een prullenbak met 2 vakken. Deze 2 vakken prullenbak kun je gebruiken om verschillende afvalsoorten van elkaar te scheiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het ene vak te gebruiken voor GFT-afval en het andere voor restafval. Is het ene vak vol maar het andere nog niet? Dan kun je eenvoudig één van de twee zakken vervangen. Verder hebben de meeste duo prullenbakken een losse binnenemmer waardoor ze eenvoudig schoongemaakt hoeven te worden.

Duo prullenbak

Een prullenbak met 2 vakken wordt ook wel een duo prullenbak genoemd. Een duo prullenbak is er in alle soorten en maten. Zo zijn er prullenbakken met 2 vakken waarbij beide vakken even groot zijn, maar ook duo afvalbakken waarbij de vakken niet even groot zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld het grootste vak gebruiken voor de afvalsoort waar je het meeste afval van hebt.

Tip: Gebruik het kleine prullenbak compartiment voor het GFT+e-afval. GFT+e afval gaat eerder stinken en rotten en dit wil je natuurlijk niet in je huis hebben.

Soorten prullenbak 2 vakken

Er zijn verschillende fabrikanten die een prullenbak met 2 vakken aanbieden. Wat de beste duo prullenbak is ligt voornamelijk aan jouw eigen voorkeuren en eisen aan een prullenbak. Zo zijn er merken die meer de nadruk leggen op design, waar andere merken meer aandacht besteden aan gebruiksvriendelijkheid.
Bovendien zijn er verschillende soorten duo prullenbakken. Het aanbod van deze afvalscheiders bestaat uit:

  • Duo prullenbak met compartimenten met gelijke inhoud (aantal liter).
  • Prullenbak met 2 vakken die verschillen van inhoud (bijvoorbeeld 18 en 12 liter).
  • Inbouwprullenbak met 2 vakken

Materiaal van een duo prullenbak

Verder kan je bij een duo vuilnisbak ook kiezen uit verschillende materialen. Zo heb je een scheidingsprullenbak van kunststof of metaal, maar de prullenbakken zijn ook in RVS verkrijgbaar. Bovendien kan een RVS prullenbak voorzien worden van een coating. Dit laagje coating zorgt er dan voor dat er geen vingerafdrukken op de prullenbak achterblijven. Welk materiaal het meest geschikt is ligt geheel aan jouw eisen. Kies je meer voor kwaliteit of vind je het belangrijker dat een prullenbak heel stijlvol is.

Inbouw prullenbak 2 vakken

Een prullenbak met 2 vakken kan ook ingebouwd worden. Op deze manier heb je deze duo prullenbak niet langer in het zicht staan. De inbouw prullenbak kan gemakkelijk in een keukenkastje gemonteerd worden, of in sommige gevallen in een keukenkastje geplaatst worden. Een ander groot voordeel van een inbouw prullenbak is dat er minder snel fruitvliegjes op af komen.

Afval scheiden prullenbak – hoeveel liter?

Een vuilnisbak om gescheiden afval in te zamelen is er in verschillende groottes. Hoeveel liter prullenbak jij nodig hebt is geheel afhankelijk van jouw woonsituatie. Hoe meer mensen er bij jou wonen, hoe meer afval je produceert. Een duo prullenbak is er al vanaf 18 liter (2x 9 liter) en de grootste scheidingsprullenbak is wel 70 liter (2x 35 liter). De meest gangbare prullenbak is de duo prullenbak 30 liter.

Vuilnisbak 2 vakken kopen?

Wil jij ook een afvalscheidingsprullenbak om jouw afval goed te kunnen scheiden? Het aanbod van deze duo prullenbakken is eindeloos en zo vind je altijd de beste duo afvalbak voor jou. Een duo afvalscheider die qua kleur bij je keuken en inrichting past? Of juist een vuilnisbak met 2 vakken die heel praktisch en onderhoudsvriendelijk is? Alles vind je in de webshop.

Prullenbak 2 vakken kopen