CD’s weggooien

CD’s weggooien? Wat doe je met je oude CD’s of DVD’s? Waarschijnlijk heb jij thuis ook wel een doos vol met oude CD’s of DVD’s die je niet meer gebruikt. Omdat tegenwoordig steeds meer digitaal gaat worden CD-roms steeds meer overbodig. CD’s  of CD-roms zijn voor 99% gemaakt van een speciaal soort plastic, polycarbonaat plastic. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op de “normale” manier gerecycled te worden.

CD's weggooien

CD’s weggooien

In welke container moeten CD’s? Omdat CD’s gemaakt zijn van polycarbonaat plastic horen ze in de restafval container. Ze mogen dus niet bij het PMD-afval of bij het KCA-afval. Ook kun je CD’s bij de milieustraat van jouw gemeente weggooien. Het adres van de milieustraat van jouw gemeente vind je hier.  Bovendien staan in sommige gemeenten speciale CD-afvalbakken.

  • Cd’s weggooien doe je in de restafval container.
  • DVD’s weggooien doe je in de restafval container.

CD hoesje weggooien

Ook CD’s hoesjes mag je weggooien bij het restafval. Dit geldt ook voor DVD-hoesjes. Omdat het gaat om hard plastic en niet om een verpakkingsmateriaal horen ze niet bij het PMD-afval. Hetzelfde geldt voor DVD-hoesjes weggooien. Wil je liever iets anders doen met jou oude CD-hoesjes? Op internet staan een hoop leuke ideeën om iets unieks te maken van oude CD-doosjes.

CD’s kringloopwinkel

Wil je van je CD’s af maar doen ze het nog wel? Dan kun je jouw oude CD’s of DVD’s naar een kringloopwinkel brengen. Op deze manier maak je er een ander blij mee. Hergebruiken is natuurlijk altijd beter dan weggooien. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een beter milieu en help je in de strijd tegen verspilling.

CD’s opruimen

Liggen je oude cd’s in de weg? Dan zijn er verschillende handige oplossingen om jouw cd’s op een leuke, mooie manier te ordenen. Allereerst is er natuurlijk een cd-rek voor zowel veel als weinig CD’s. Heb je heel veel CD’s of DVD’s? Dan kun je denken aan een CD-kast. Deze zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen zodat je deze helemaal aan jouw wensen kunt aanpassen. Op deze manier heb je altijd een CD-kast die precies bij jouw interieur past.

CD’s of DVD’s weggooien

Je oude CD’s of DVD’s weggooien doe je dus in de restafval container. Heb je er een heleboel? Bekijk dan of er in jouw gemeente een mogelijkheid is om ze naar de milieustraat te brengen.