Elektrische tandenborstel weggooien

Een elektrische tandenborstel weggooien? In welke container hoort een tandenborstel? Een elektrische tandenborstel bestaat eigenlijk uit twee delen: Het elektrische deel en de opzetborstel. Je moet een elektrische tandenborstel eens in de zoveel tijd vervangen. Maar hoe vaak moet je een elektrische tandenborstel vervangen? En waar gooi je een elektrische tandenborstel weg? In dit artikel geven we jou duidelijkheid.

Elektrische tandenborstel weggooien

Elektrische tandenborstel weggooien

Een elektrische tandenborstel weggooien, wanneer moet dat en waar gooi je de tandenborstel vervolgens weg? Een elektrische tandenborstel valt onder de elektrische apparaten. Je kunt de elektrische tandenborstels dan ook bij het klein elektrisch afval weggooien. Dit kan bij vele winkels in bijvoorbeeld een Wecycle bak, of bij de milieustraat van jouw gemeente. Ook kun je de elektrische tandenborstel soms inleveren bij een winkel waar je een nieuwe gaat kopen. Check daarvoor wel eerst de voorwaarden.

Tandenborstel weggooien

Een tandenborstel weggooien? Een standaard tandenborstel is gemaakt van hard plastic. Groot hard plastic wordt apart ingezameld. Omdat het hier om een kleine tandenborstel gaat mag deze gewoon bij het restafval. Dit restafval wordt uiteindelijk verbrand en hier wordt weer nieuwe energie uit gewonnen. Plastic voorwerpen mogen niet in de PMD-container, plastic verpakkingsmateriaal wel.

Opzetborstels weggooien

De opzetborstels van een elektrische tandenborstel moet je regelmatig vervangen.Meestal wordt het advies gegeven om de opzetborstels eens in de 3 maand te vervangen. Vervang de borstels eerder als de borstels zijn versleten. Ben je ziek geweest? Dan is het ook een goed moment om de opzetborstels te vervangen. Een tandenborstel doodt namelijk geen bacteriën.

Recyclen tandenborstel

Van jouw ingeleverde (elektrische) tandenborstel worden weer nieuwe apparaten gemaakt. Alle nog bruikbare onderdelen worden er dan uitgehaald. Deze onderdelen, of delen hiervan, worden dan opnieuw gebruikt. Op deze manier gaan we duurzaam om met grondstoffen.

Toe aan nieuwe opzetborstels voor je elektrische tandenborstel? Bekijk hier alle aanbiedingen.