Kringloop

Wat is kringloop afval?

Eigenlijk past de term afval hier niet. Want alles wat geschikt is voor de kringloop winkel is natuurlijk helemaal geen afval. Het is materiaal wat hergebruikt kan worden. En dit heeft meerdere voordelen. De kringloop winkel is opgericht in de jaren ’80 en had meerdere doelen. Namelijk het aanbieden van spullen die op deze manier een tweede leven krijgen. Maar ook het verschaffen van werk voor laaggeschoolden door het ophalen, sorteren, herstellen en verkopen van goederen.

Inmiddels zijn er meer dan 1700 kringloopwinkels verspreid over heel Nederland en België.

Verschil tussen kringloop winkel en tweedehandswinkels

Het voornaamste verschil tussen kringloopwinkels en tweedehandswinkels zijn dat de tweedehandswinkels hun goederen en diensten inkopen en vervolgens met een winstmarge weer proberen te verkopen. De kringloopwinkels krijgen hun goederen aangeboden van mensen die deze spullen niet meer nodig hebben. Om deze producten vervolgens voor een zachte prijs weer door te verkopen. 

Wat kan ik aanbieden bij een kringloopwinkel?

Het is een heel nobel gebaar dat je kunt maken door spullen in te leveren bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt. De kringloopwinkels zijn heel blij met alles wat nog bruikbaar is, en dit is meer dan je denkt! Twijfel je? Stel jezelf dan de vraag; “ kan ik hier nog iemand blij mee maken?” 

Vrijwel alles is welkom bij de lokale kringloopwinkel; kleding & textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, elektra en nog veel meer. 

Meubels kringloopwinkel

Voor meubels kun je vrijwel bij iedere kringloop winkel altijd terecht. Ook beschadigde meubels kun je inleveren want bijna iedere winkel heeft wel een restauratie afdeling voor meubels. Ook elektrische apparaten zijn erg geliefd bij de kringloopwinkel. Doen ze het niet meer? Geen probleem. Lever ze in en laat ze restaureren door een van de werknemers. Zij kunnen deze producten echt een tweede leven inblazen en hier weer mensen mee gelukkig maken.

Welke producten mag ik niet inleveren?

Vanwege de veiligheid of ter bescherming van bepaalde auteursrechten kun je sommigen goederen niet inleveren bij de kringloopwinkel. Denk hierbij aan;