Nagellak weggooien

Nagellak weggooien, waar gooi je nagellak weg? Nagellak of nagellak remover gooi je weg bij het restafval of het glasafval. Is de nagellak van glas? Dan kun je de nagellak in de glasbak weggooien. Gooi dan wel even het kwastje van de nagellak bij het restafval. Is het nagellak gemaakt van een ander materiaal, dan kun je de nagellak gewoon bij het restafval weggooien.

Nagellak weggooien

Nagellak weggooien

Nagellak weggooien deden we vroeger bij het klein chemisch afval. Sinds 2001 is de lijst met producten die bij het KCA (Klein Chemisch afval) horen aangepast. Door nieuwe verbrandingstechnieken leveren een aantal producten niet langer een gevaar voor het milieu op. Ook het KCA logo is toen afgeschaft. Nagellak mag dus niet langer bij het KCA afval.

Nagellak remover weggooien

Ook voor nagellak remover hoeft niet bij het KCA. Je mag nagellak remover en andere cosmetische producten die chemicaliën bevatten niet in de plastic afval container gooien. Dit zorgt voor vervuiling. Gooi deze dus bij het restafval.

  • Gooi nagellak bij het restafval of in de glasbak
  • Doe nagellak remover niet bij het KCA maar bij het restafval
  • Nagellak of nagellak remover wegdoen? Niet bij het plastic afval weggooien.

Nagellak weggooien België

In België gooi je nagellak nog wel bij het KGA (Klein gevaarlijk afval) weg. KGA is vergelijkbaar met het KCA in Nederland. In Nederland is de lijst van KCA in 2001 veranderd. Sindsdien hoort nagellak niet meer bij het klein chemisch afval.

Breng afval naar de milieustraat

Je kunt nagellak of nagellakremover ook naar de milieustraat van jouw gemeente brengen. Ook hiervoor geldt dat je het bij de juiste afvalsoort moet weggooien. Medewerkers te plaatse kunnen je hierbij helpen en adviseren.

Beter jouw afval scheiden

Thuis beter afval scheiden? Afvalscheiding is niet alleen goed voor het milieu, maar levert jou uiteindelijk ook een besparing op. Doordat je afvalsoorten als plastic en glas vaak gratis kunt inleveren hoef je niet te betalen voor een extra afvalleging. Je kunt jouw afval thuis beter scheiden met een prullenbak met 2 of 3 vakken. Er zijn verschillende soorten trendy en design prullenbakken.