Pannen weggooien

Pannen weggooien? Eens in de zoveel tijd is het nodig, je bent toe aan nieuwe pannen. Een nieuwe koekepan, kookpan, wok of braadpan is zo gekocht. Maar waar gooi je oude pannen weg?

Pannen weggooien

Pannen weggooien

Pannen weggooien? Waar gooi je oude pannen weg? Er zijn verschillende soorten pannen:

  • Koekepan weggooien
  • Teflon pan weggooien
  • Metalen pannen weggooien

Ook kun je oude pannen soms bij verschillende winkels inleveren.

Oude pannen weggooien

Oude pannen hoeven niet altijd weggegooid te worden. Heb je een nieuwe pannenset gekocht, maar zijn jouw oude pannen nog in een prima conditie? Dan kun je ook overwegen om ze naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt te brengen. Zo geef je jouw pannen een tweede leven. Er zijn verschillende soorten oude pannen die je kunt weggooien:

Koekepan weggooienRestafval
Teflon pan weggooienRestafval
Wok of wokpan weggooienRestafval
Kookpan weggooienRestafval
BraadpanRestafval

Bijna alle pannen mag je dus bij het restafval weggooien. Behalve dakpannen natuurlijk, deze kun je inleveren bij de milieustraat van jouw gemeente.

Waar kan ik oude pannen inleveren?

Je kunt oude pannen inleveren bij een kringloopwinkel. Dit geldt alleen als ze nog bruikbaar zijn. Sommige winkels hebben eens in de zoveel tijd een oude pannen inleveractie. Zo heeft Blokker in het verleden een aantal pannen-inleveracties gehouden. Je kunt dan jouw oude pan inleveren en zo krijg je korting op de aanschaf van een nieuwe pan.

Koekepan weggooien

Een koekepan of een koekepan met anti-aanbaklaag weggooien? Deze gooi je weg bij het restafval. Als de koekepan nog redelijk nieuw of bruikbaar is, dan kun je deze ook naar de kringloopwinkel brengen. Zo maak je er iemand anders blij mee. Een koekenpan weggooien doe je dus niet op een speciale plek, deze worden niet apart gerecycled en mogen bij het restafval.

Teflon pan weggooien

Een Teflon pan weggooien? Een teflon pan is een pan met een speciale anti-aanbaklaag. Een goed voorbeeld hiervan is een Tefal-pan. Wil je een teflonpan of een tefalpan weggooien? Kijk dan eerst of de pan nog goed is. Is de pan nog bruikbaar (als de teflon-laag niet beschadigd is), dan kun je de teflonpan ook naar de kringloopwinkel brengen. Anders mag je de teflon pan bij het restafval gooien.

Metalen pannen weggooien

Zijn de pannen volledig van metaal? Dan kun je deze vaak bij een oud-ijzer boer wegbrengen. Informeer even bij de oud-ijzer boer of dit kan en controleer goed of je pannen volledig van oud ijzer gemaakt zijn.