Parfumfles weggooien

Parfumfles weggooien? In welke container hoort een parfumfles? Waar gooi je je lege geurtje weg? Na verloop van tijd is je geurtje natuurlijk op. Waar gooi je dit parfumflesje dan weg? Wij zochten het voor je uit en geven antwoord.

Parfumfles weggooien

Parfumfles weggooien

Grofweg zijn er twee soorten oude parfumflessen:

  • Glazen parfumfles weggooien
  • Plastic parfumfles weggooien

Wil je jouw oude geurtje weggooien? Kijk dan even goed waar de fles van gemaakt is. Een parfumfles van glas mag namelijk in de glasbak. Een parfumfles van plastic mag niet in de glasbak maar moet bij het PMD-afval.

Wat kun je doen met een oude parfumfles?

Parfumflesjes zien er vaak mooi uit en dus is het haast zonde om ze weg te gooien. Wij hebben daarom wat mogelijkheden op een rijtje gezet wat je kunt doen met een oude parfumfles.

  1. Maak er een bloemvaas van. Op internet staan tal van tips & tricks om van je oude parfumflesje een vaas te maken.
  2. Maak een eigen luchtverfrisser. Je kunt een eigen luchtverfrisser eenvoudig maken met slechts enkele ingrediënten.
  3. Gebruik ze als decoratie. Omdat parfumflessen er vaak mooi uitzien, zijn ze uitermate geschikt om als decoratie te gebruiken. Je kunt ze zelfs schilderen om er een persoonlijke tintje aan te geven!

Parfumfles van glas of van plastic weggooien

Een lege parfumfles weggooien? Dit hoeft dus niet altijd. Hergebruiken is altijd beter! Gooi je de flesjes toch weg? Zorg er dan voor dat je ze in de juiste afvalcontainer gooit. Zo help je bij het beter scheiden van afval en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Van jouw afval kunnen dan weer nieuwe producten gemaakt worden.

Parfum in de glasbak

In Nederland zijn we vrij goed in het recyclen van glas. Zo’n driekwart van al het glas belandt in de glasbak waar het gerecycled kan worden. Wat mag er in de glasbak? Alle flessen van glas, glazen potten, en glazen flesjes mogen in de glasbak. Maar ook glazen verpakkingen van bijvoorbeeld cosmetica, parfum of voeding mogen in de glasbak. Je mag jouw parfumfles van glas dus gewoon in de glasbak gooien. Ben je op zoek naar een nieuw geurtje? Bekijk de aanbiedingen.