Scheermesjes weggooien

Scheermesjes weggooien, waar doe je dat? Bijna iedereen gebruikt ze wel, scheermesjes. Maar waar gooi je scheermesjes weg na gebruik? En wanneer gooi je een scheermesje weg? Om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen, hebben wij voor jou het antwoord opgezocht.

Scheermesjes weggooien

Scheermesje weggooien

Scheermesjes weggooien: Waar gooi je een scheermesje weg?

  • Een scheermesje gooi je weg bij het restafval.
  • Om ervoor te zorgen dat de afvalzak niet scheurt kun je het scheermesje in papier of karton wikkelen.

Een scheermesje hoort gewoon bij het restafval en mag dus bij de rest van het huisvuil worden weggegooid. Gooi gebruikte scheermesjes wel direct weg en laat ze niet slingeren. Kinderen kunnen zich lelijk snijden aan de scheermesjes.

Wegwerpscheermesjes weggooien

Ook voor het weggooien van wegwerpscheermesjes geldt: Gooi ze bij het restafval. Omdat scheermesjes gemaakt zijn van verschillende materialen, kunnen ze niet goed gerecycled worden. Daarom horen scheermesjes bij het restafval. Dit restafval wordt verbrand en van de warmte die hierbij vrijkomt wordt weer nieuwe energie opgewekt.

Wanneer scheermesje weggooien?

Wanneer gooi je een scheermesje weg? En hoe lang gaat een scheermesje mee? Uit onderzoek is gebleken dat een scheermesje gemiddeld zo’n 5 tot 7 scheerbeurten mee gaat. Daarna is het scheermesje aan vervanging toe. Je moet een scheermesje vervangen omdat:

  1. Een scheermesje ligt vaak in een natte, vochtige douche. Dit zorgt ervoor dat de mesjes eerder gaan roesten.
  2. Bovendien is een scheermesje een bron van bacteriën en moet dus regelmatig vervangen worden.
  3. Als je een scheermesje te lang gebruikt kan dit voor huidirritaties en rode bultjes zorgen.
  4. De mesjes worden na verloop van tijd bot.

Scheermesjes opbergen

Om ervoor te zorgen dat een scheermesje zo lang mogelijk ‘goed’ blijft, kun je hem het beste op een droge plaats bewaren. Ook is het aan te raden om te scheermesjes goed af te spoelen na gebruik.

Scheermesjes weggooien en vervangen

Is jouw scheermesje toe aan vervanging? Er zijn verschillende scheermesjes of scheerapparaten. Ook zijn er tegenwoordig abonnementen waarbij je eens per maand precies genoeg scheermesjes thuisbezorgd krijgt.