Tips!

Afval op Hemelvaartsdag

Afval op Hemelvaartsdag, hoe zit dat? Donderdag 9 mei 2024 is het Hemelvaartsdag. Dit is een officiële feestdag en daarom wordt er in vrijwel alle gemeenten op die dag geen afval opgehaald. Houd hier dus rekening mee als jouw container normaal op deze donderdag aan de weg moet. De container wordt dan namelijk niet geleegd.

Ook interessant: Afvalkalender met Pinksteren.

Afval Hemelvaartsdag

Afval met Hemelvaart, gewijzigde dagen

In de meeste gemeenten wordt dus geen afval opgehaald omdat Hemelvaartsdag een officiële vrije dag is. Veel gemeenten hebben hiervoor een “inhaaldag” ingepland. Op de afvalkalender van jouw gemeente kun je de actuele afval ophaaldagen zien en ook eventuele inhaaldagen zijn hier te vinden.

Let op: De inhaaldag van het afval kan ook vóór Hemelvaartsdag plaatsvinden.

Container schoonmaken

Veel mensen kiezen ervoor om met de feestdagen in de tuin aan de slag te gaan. Veel tuinafval in je kliko kan ervoor zorgen dat je container gaat stinken. Geen zin om de container zelf schoon te maken? Geen probleem! Bekijk hier de mogelijkheden.

Milieustraat met Hemelvaartsdag

Naast het niet legen van containers zijn op Hemelvaartsdag, ook de milieustraat of vuilstort in vrijwel alle gemeenten gesloten. Je kunt op hemelvaartsdag dus geen grofvuil naar de afvalstort brengen. Wil je zelf controleren of de vuilstort geopend is? Kijk dan op de website van jouw gemeente of jouw afvalverwerker.

Tip: Een warme Hemelvaartsdag? Een Airco of ventilator kan uitkomst bieden! Bekijk alle aanbiedingen!