Tips!

BELANGRIJK! Afvalkalender in de zomer

De zomervakantie staat weer voor de deur en dit betekent soms dat de afvalkalender van jouw gemeente wijzigt. In het verleden was het nog wel eens zo dat gemeenten besloten om het vuilnis minder vaak op te halen. Dit is nu meestal niet meer het geval. Wel kiezen sommige gemeenten ervoor om extra afval ophaaldagen in het leven te roepen bij extreem warm weer. Op de afvalkalender van jouw gemeente kun je alle actuele informatie vinden.

Afval zomer

Afval met warm weer

Het belooft weer een warme zomer te worden. Dit betekent dat afval in jouw container eerder gaat rotten. Met name in de groene container (voor GFT-afval). Sommige gemeenten kiezen er daarom ook voor om de containers extra vaak te legen als het warm weer is. Dit doen ze om ongedierte tegen te gaan. Zelf kun je er natuurlijk ook zoveel mogelijk aan doen om ervoor te zorgen dat je container zo min mogelijk gaat rotten en stinken:

  • Zet de container altijd op een plek in de schaduw.
  • Maak de container na iedere leging schoon.
  • Ga je de tuin onderhouden? Doe dit dan voordat je de container aan de weg kunt zetten. Zo heb je het afval zo kort mogelijk in je container.

Last van ongedierte in je container?

Heb je last van veel fruitvliegjes in je container? Of heb je maden in je container? Er zijn verschillende manieren om maden in je container te voorkomen. Middeltjes tegen ongedierte in je container vind je hier.

Huisvuil vaker ophalen

In veel gemeenten wordt bij warm weer alleen de GFT-bak vaker geleegd, omdat deze voor meer stank zorgt dan de afvalbak voor restafval. Wil je weten wat jij kunt doen om stank in jouw kliko te voorkomen? Bekijk alle tips hier. Wil je weten of jouw container extra geleegd wordt? Kijk dan op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf voor alle actuele informatie.