5 Tips om jouw Kliko uit het zicht te houden

De tuin, een verlengstuk van de woonkamer. Juist om deze reden wil jij natuurlijk die lelijke kliko uit het zicht hebben. Om maar niet te spreken van de stank die een kliko in de zomer met zich meebrengt. Maar hoe zorg je er nou voor dat die vervelende kliko’s uit het zicht blijven? In dit artikel bekijken we wat je eraan kunt doen en stellen we een top 3 samen van diverse klikokasten.

containerombouw
 • Tip 1. Wees creatief. Heb je geen zin om zelf een flinke klus aan te gaan door een complete ombouwkast te maken voor je kliko of geen geld om er een te kopen? Wees dan creatief. Hierbij kun je denken aan prachtige stickers die je kliko een betere uitstraling geven. Dit is een goedkope en makkelijke oplossing zodat jij niet tegen een grauwe grijze container of groene kliko hoeft aan te kijken.
 • Tip 2. Wees creatief met de ruimte. Vind je stickers nou niet bepaald een goed idee, maak dan een beschut stukje in je tuin. Dit kan zowel in de voortuin als achtertuin. Op deze manier staat jouw kliko niet in de weg en kun je toch zorgeloos genieten van een heerlijke zomer.

Bovenstaande tips gaven misschien wat inspiratie hoe om te gaan met de (beperkte) ruimte of als het echt niet anders kan creatief om te gaan met de kliko met behulp van stickers. Het geeft je misschien de nodige inspiratie om met een klein budget toch een aantrekkelijk beeld te creëren in de tuin.

Is al het bovenstaande niets voor jou? Dan heb je altijd nog de optie om kant en klare klikokasten te kopen. Deze ombouwkasten heb je in verschillend formaat afhankelijk van het aantal kliko’s dat je wilt wegwerken. Ook hier wordt vaak creatief omgegaan met de ruimte die het enerzijds inneemt maar toch ook creëert. Hieronder hebben wij een top 3 gemaakt:

VidaXL dubbele kliko ombouw

We hebben in dit voorbeeld gekeken naar styling / prijs en gebruiksgemak. Daarmee scoort de VidaXL dubbele container ombouw hele hoge punten. Ideaal om jouw container uit het zicht te houden en tegelijkertijd een mooie ruimte creëren in de tuin. De VidaXL klikokast is verkrijgbaar in de dubbele kliko ombouw of een cointainer ombouw met 3 ruimtes. Hoe dan ook je kliko’s zijn hiermee voorgoed uit het zicht.

Klikokast 3 dubbel van Tuinchamp

Ook in de top 3 deze prachtige duurzame ombouwkast omdat het oog ook wat wilt. Deze ombouwkast staat niet alleen erg mooi in jouw tuin maar is ook nog eens heel funcitoneel. Met maarliefst ruimte voor 3 kliko’s is jouw probleem in 1 keer opgelost.

Hardhouten dubbele klikokast van tuindeco

Kwaliteit staat hoog aangeschreven de klikokast is gemaakt van Keruing hardhout en heeft een duurzaamheidsklasse 3. Het hout is volledig geolied om zo de weersinvloeden zo maximaal mogelijk te beperken. Met deze klikokast kun jij jouw kliko’s op een verantwoorde en mooie manier uit het zicht houden.

Toch niet tevreden over onze keuzes? Dat kan natuurlijk! Smaken verschillen en daarom is het lastig om een top 3 te bepalen voor de beste klikokast. Let in ieder geval goed op voordat je er een aanschaft op de volgende zaken;

 • Prijs, uiteraard wil je nooit teveel betalen.
 • Gemak, hoe handig ben jij? En hoe makkelijk zet je de ombouwkasten in elkaar.
 • Uitstraling, past het in jouw tuin? En kun je hem kwijt qua afmetingen?

Om een compleet beeld te krijgen van het aanbod kun je op de onderstaande button klikken voor het gehele assortiment.

ombouwkast webshot

2 gedachten aan “5 Tips om jouw Kliko uit het zicht te houden”

 1. Is het toegestaan in Gemeente Veenendaal een KlikoOmbouw in je voortuin te zetten direct aan de weg maar wel in eigen tuin. Mijn voortuin grenst aan een woonerf.

  1. Beste Gertjan van den Hoek,

   Voor zover wij weten valt een Kliko ombouw onder tuinmeubilair. Om het zeker te weten kun je contact met de Gemeente Veenendaal opnemen. Wij hopen jou zo voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *