Afval en het Coronavirus

afval coronavirus

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus zijn mensen meer bij huis. Dit heeft er toe geleid dat mensen massaal hun huis aan het schoonmaken en opruimen zijn. Deze opruimwoede zorgt ervoor dat we met zijn allen meer afval hebben dan normaal. Ook zorgt dit ervoor dat het drukker dan normaal is bij de milieustraten, kringloopwinkels of afvalbrengstations.

Wordt het afval nog wel opgehaald?

De meeste afvalverwerkingsbedrijven gaan door met het ophalen van afval. Omdat het inzamelen van afval zeer belangrijk is de hygiene te waarborgen. De afvalbedrijven zullen dus ook zolang mogelijk de kliko’s en afvalcontainers blijven legen. Ook aan de dagen waarop het afval opgehaald wordt veranderd vooralsnog in de meeste gemeentes niets. In een aantal gemeentes is wel gestopt met de extra ophaaldagen voor aparte afvalsoorten. Het gaat dan vaak om het ophalen van bijvoorbeeld papier. Je kunt dit dan nog wel zelf naar de milieupleinen bij jou in de buurt brengen, of naar de vuilstort.

Wil je zeker weten of het afval volgens het normale schema opgehaald wordt in jouw gemeente? Kijk dan op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Openingstijden milieustraat Coronavirus

De vuilstort en milieustraten gaan verschillend om met de toenemende drukte rondom Corona. Houd rekening met extra drukte en gewijzigde openingstijden. Wil je weten of de stort open is? Houd dan goed de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf in de gaten. Zij geven vaak updates over de actuele openingstijden. De afvalscheidingsstations blijven vooralsnog veelal open, maar hebben soms wel afwijkende openingstijden of afwijkende regels.

Afval naar de stort

Is de vuilstort open en wil jij jouw afval wegbrengen? Houd dan in verband met het coronavirus rekening met de volgende:

  • Houd rekening met extra drukte.
  • Kom niet met meer personen dan strikt noodzakelijk.
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Was bij thuiskomst je handen goed en lang.
  • Ga niet naar de medewerkers van de vuilstort toe.

Afval naar kringloop

Dat veel mensen tegelijkertijd aan de grote voorjaarsschoonmaak zijn begonnen heeft ook tot een toename van drukte bij de meeste kringloopwinkels gezorgd. Afval hergebruiken is natuurlijk mooi, maar de gezondheid moet wel voorop blijven staan. Houd daarom bij het wegbrengen van spullen naar de kringloop rekening met elkaar. Houd ook hier anderhalve meter afstand, kom alleen, houd afstand tot medewerkers van de kringloopwinkel en was vaak en goed je handen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *