Afvalkalender met Pinksteren

Rondom officiële feestdagen wijzigen de afval ophaaldagen vaak. Ook met Pinksteren wijzigen de afval inzameldagen. Omdat Pinksteren officiële feestdagen zijn, wijzigen veel gemeenten daarom tijdelijk de afvalkalender. Eerste pinksterdag is een zondag en daarom zou er op deze dag sowieso geen afval opgehaald worden. Voor Tweede pinksterdag zijn soms inhaaldagen of andere afval ophaal momenten ingepland. Op de afvalkalender van jouw gemeente kun je zien of dit ook voor jouw gemeente het geval is.

  • Eerste pinksterdag 2023 valt op zondag 28 mei 2023
  • Tweede pinksterdag 2023 valt op maandag 29 mei 2023
Afval met Pinksteren

Wordt het afval opgehaald op eerste pinksterdag?

Eerste Pinksterdag valt dit jaar op zondag 28 mei 2023. Op zondagen wordt er in bijna alle gemeenten sowieso geen afval opgehaald. Omdat eerste pinksterdag een officiële feestdag is, wordt er op deze zondag sowieso geen afval opgehaald. Ook de milieustraten zijn op eerste pinksterdag gesloten.

Wordt het afval opgehaald op tweede pinksterdag?

Maandag 29 mei 2023 is het tweede pinksterdag.  “Wordt het afval opgehaald op tweede pinksterdag?” Is een veelgestelde vraag. Nee, het afval wordt niet opgehaald op tweede pinksterdag. Wel zijn er in veel gemeenten andere afval ophaaldagen voor het afval rond Pinksteren.

Let op: De inhaaldagen voor het afval rond Pinksteren kunnen ook voor eerste-en tweede pinksterdag plaats vinden.

Is de vuilstort open met Pinksteren?

Ook de milieustraat of vuilstort is met Pinksteren dicht. Zowel eerste pinksterdag als tweede pinksterdag zijn alle milieustraten en afvalbrengstations in vrijwel alle gemeenten gesloten. Houd hier dus rekening mee als je nog afval naar de stort wilt brengen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat veel mensen met Pinksteren in de tuin of in huis aan de slag gaan. Dit zorgt vaak voor meer (tuin)afval dan normaal. De dagen na Pinksteren kan het dan ook extra druk zijn bij de milieustraten.

Tip: Met Pinksteren is het een mooi moment om in de tuin aan de slag te gaan. Op zoek naar nieuwe spullen voor in de tuin? Bekijk alle aanbiedingen.

Gewijzigde afvalkalender afval Pinksteren

Veel gemeenten hebben andere afval ophaaldagen rond Pinksteren. Hoe dit voor jouw gemeente zit kun je zien op de afvalkalender van jouw gemeente. Ook kun je dit terugvinden op de website van jouw afvalverwerker en soms op de website van jouw gemeente.

Container reinigen

Pinksteren betekent ook dat de zomerdagen weer voor de deur staan. Dit betekent dat containers eerder gaan stinken. Is jouw kliko of container vies? En heb je geen zin om deze zelf schoon te maken? Bekijk de mogelijkheden en heb nooit meer last van een vieze afvalbak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *