Afvalkalender 2023

De nieuwe afvalkalender 2023 komt eraan. Dit betekent dat de afvalkalender in sommige gemeenten gaat wijzigen. In veel gemeenten gaat er namelijk een nieuwe afval inzamelkalender van start. Ook zijn er gemeenten die niets veranderen aan de huidige afvalkalender. Het is lastig te zeggen of dit ook voor jouw gemeente geldt.
afvalkalender voor 2023
 

Nieuwe afvalkalender 2023

Als de afvalkalender voor 2023 in jouw gemeente ook wijzigt dan heb je hier waarschijnlijk al wel een bericht van gehad. Vaak staat dit in de krant, krijg je hier een brief over of word je per e-mail op de hoogte gesteld. Als de afvalkalender voor het nieuwe jaar gewijzigd is, dan word je hier vaak door de gemeente of de afvalinzamelaar in jouw gemeente van op de hoogte gebracht. De nieuwe afvalkalender voor 2023 kun je vervolgens vinden op de website van jouw afvalverwerker of op de website van jouw gemeente. Benieuwd waar je de afvalkalender 2023 voor jouw gemeente kunt  vinden? Kijk dan hier: Afvalkalender 2023 per gemeente

Nieuwe afval inzameldagen 2023

In 2023 veranderen de afval inzameldagen in een aantal gemeenten. Deze wijzigingen krijg je meestal van jouw gemeente of afvalverwerker te horen. Ook kun je deze zien op de website van de gemeente of afvalverwerker. Natuurlijk zijn er ook zat gemeenten waar niets verandert aan de afvalkalender 2023.

Wijziging openingstijden milieustraat 2023

In een aantal gemeenten wijzigen ook de openingstijden van de milieustraat in 2023. De stort, milieustraat of het afvalbrengstation in jouw gemeente hanteert dan per 2023 andere openingstijden. Het is altijd goed om van te voren even de website van de vuilstort te bezoeken en de actuele openingstijden te bekijken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er voor niets heen rijdt. In verband met Corona zijn de openingstijden van milieustraten in veel gemeenten sowieso al aangepast. Houd dit dus goed in de gaten als je grofvuil wilt inleveren.

Afvalkalender app 2023

Steeds meer gemeenten hebben de laatste jaren geïnvesteerd in een afvalkalender app. De afvalkalender app 2023 wordt automatisch geüpdatet. Dit betekent dat de afvalkalender die je op de app ziet al bijgewerkt is. De wijzigingen in de afvalkalender 2023 zijn hier dus al in verwerkt. Op de website van jouw gemeente kun je vinden of er een afvalkalender app beschikbaar is. Ook staat daar uitgelegd waar je de app kunt downloaden en hoe deze werkt.

Afvalwijzer 2023

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in 2023 moet er steeds meer afval gescheiden worden. Veel huishoudens hebben bijvoorbeeld al een speciale plastic of papier kliko bij huis gekregen. Ook komen er steeds meer opties voor mensen die gebruik maken van een ondergrondse container. In de afvalwijzer kun je precies zien welke afvalsoort in welke container hoort.  Door afval goed te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Afval inzameling 2023: De trends Ieder jaar zien we weer ontwikkelingen op het gebied van afval inzameling. Ook in 2023 verwachten wij dat dit doorzet. Een aantal trends die wij verwachten voor 2023 zijn:
 • Afval zal steeds meer gescheiden worden ingezameld. Dit gebeurt onder andere door verschillende kliko’s bij mensen thuis.
 • Om het scheiden van afval te motiveren en eenvoudiger te maken komen er steeds meer afvalscheidingsprullenbakken op de markt.
 • Doordat mensen meer verschillende kliko’s thuis krijgen, wordt ook de containerombouw steeds populairder.
 • Steeds meer gemeenten streven naar meer recyclen en hergebruiken. Dit zal in 2023 ook doorzetten.

Wijzigingen afvalkalender 2023

Zijn er voor het nieuwe jaar wijzigingen in de afvalkalender? En waarom wordt de afvalkalender gewijzigd? Wij snappen dat het soms vervelend en een beetje wennen is wanneer de afvalkalender wijzigt. Dit is helaas soms nodig. Zo kiezen gemeenten er bijvoorbeeld voor om efficiëntere routes te rijden. Dit is beter voor het milieu. Ook wordt het afval in sommige gemeenten door een ander bedrijf opgehaald dan in 2021. Tenslotte kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat er in jouw gemeente helemaal niets verandert. Controleer daarom altijd even de actuele afvalkalender van jouw gemeente.

Nieuwe afvalkalender 2023 bekijken?

Ben je benieuwd waar je de nieuwe afvalkalender 2023 kunt bekijken? Je kunt de actuele afvalkalender voor iedere gemeente bekijken op de volgende pagina: Afvalkalender.

14 gedachten aan “Afvalkalender 2023”

 1. als ik mijn adres gegevens invoer, dan komt mijn gehele adres tevoorschijn met de melding “Afvalwijzer
  1911HG
  Postcode
  21
  Huisnummer
  Huisnummer toevoeging
  Huisnummer toevoeging
  Uitgeest, Wethouder C. Kromstraat 21

  Uw adres is niet bekend bij ons. Neem contact op met uw gemeente.”
  heel bijzonder..

  ik kan de kalander dus niet krijgen …..

  1. Beste H.A. van Kampen,

   Heel vervelend om te horen dat u de afvalkalender niet kunt vinden. Als het goed is zou de link nu wel moeten werken.

   Met vriendelijke groet.

 2. ik wil de afval kalender van Mijn adres ; Telraam in Vijfhuizen afdrukken en ik krijg hem maar niet op mn scherm ; wat moet ik doen. vr. groet,

 3. ik ben op zoek naar de afvalkalender 2023 voor didam/loil maar kan deze op de website niet vinden
  kunt u mij deze toesturen. mijn mailadres is
  alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Anneke Kazenbroot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *