Afvalkalender op Koningsdag

Afvalkalender op Koningsdag: Wordt het afval opgehaald op Koningsdag? Koningsdag 2024 is dit jaar op zaterdag 27 april 2024. Bijna alle gemeenten halen op Koningsdag het afval niet op.

Dit betekent dat jouw kliko/container op Koningsdag niet geleegd wordt. Vaak wordt er een vervangende dag ingesteld waarop de kliko aan de weg moet.

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan snel verder.

 • Koningsdag 2024 is op zaterdag 27 april 2024.
 • Op Koningsdag wordt het afval niet opgehaald in (bijna) alle gemeenten.
 • Koningsdag valt dit jaar op zaterdag. In bijna alle gemeenten wordt afval toch al niet opgehaald op zaterdagen. In dat geval verandert er niets.
 • De milieustraat is in (bijna) alle gemeenten gesloten op Koningsdag.
Afvalkalender koningsdag 2024

Afvalkalender op Koningsdag

Koningsdag is een officiële feestdag. Dit betekent dus dat:

 • Milieustraten gesloten zijn in (bijna alle) gemeenten.
 • Er geen afval opgehaald wordt.
 • Containers niet geleegd worden.
 • Ondergrondse containers niet op Koningsdag geleegd worden.

Ben je benieuwd wanneer de container dan aan de weg moet, of wanneer de ondergrondse container weer geleegd wordt? Kijk dan op de website van jouw afvalverwerker. Ook kun je vaak in de afval-app van jouw afvalverwerker zien of er wijzigingen zijn in het rooster voor afvalinzameling rond Koningsdag.

Wordt het afval opgehaald op Koningsdag?

In veel gemeenten wordt het afval niet opgehaald op Koningsdag. In (bijna) alle gemeenten wordt het afval niet opgehaald op Koningsdag. Vaak is er wel een vervangende dag. Soms wordt ook het rooster van de afvalinzameling aangepast. Op de website van jouw gemeente of afvalinzamelbedrijf vind je alle actuele informatie over afval rond Koningsdag. Wil je weten of jouw Kliko geleegd wordt op Koningsdag? Kijk dan:

 • Op de website van jouw gemeente.
 • Op de website van jouw afvalverwerker.
Wordt het afval opgehaald op Koningsdag?

Is de milieustraat (vuilstort) open op Koningsdag?

Wil je grofvuil of andere afvalsoorten wegbrengen naar de (vuil)stort op Koningsdag? Aangezien veel mensen vrij zijn rond Koningsdag en de mei-vakantie, kunnen we ons heel goed voorstellen dat je afval naar de stort wilt brengen. Heb jij ook grofvuil dat je graag naar een milieustraat, (vuil) stort, recycleplein of afvalbrengstation wilt brengen?

Het verschilt per gemeente of de milieustraat open is. Je kunt het beste op de website van jouw afvalverwerker kijken. Ook kun je vaak terecht op de website van de gemeente. Daar vind je per gemeente of de milieustraat geopend is op Koningsdag.

4 gedachten aan “Afvalkalender op Koningsdag”

 1. goedendag

  ik ben benieuwd wanneer het plastic afval bij ons wordt opgehaald. ik kan op uw website geen vervangende dag vinden voor koningsdag .
  ons adres is de korteraarse weg in ter aar

  1. Geachte den Bleker,

   Wanneer je via de website uw adres invoert krijgt u de actuele afvalkalender te zien. Daarop staan ook de vervangende afval ophaaldagen.

   Met vriendelijke groet.

  1. Beste Els,

   In de meeste gemeenten wordt het afval niet opgehaald op 5 mei. Ook zijn de meeste milieustraten dicht. Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van jouw afvalverwerkingsbedrijf of gemeente. Ook kun je meer lezen op op onze pagina over afval op 4 en 5 mei.

   Ik hoop dat je ik je zo genoeg geïnformeerd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *