Afvalkalender Oud & Nieuw 2023

Wordt het afval opgehaald op nieuwjaarsdag? Kan ik de container aan de weg zetten op nieuwjaarsdag? Steeds vaker krijgen we deze vragen. Met “Oud en Nieuw” wijzigen de afvalkalender en de afval ophaal momenten vaak. Hoe dit precies zit, verschilt per gemeente. Ook de openingstijden van de milieustraat/vuilstort/afvalbrengstation veranderen met Oud en Nieuw vaak.

Oud & Nieuw valt dit jaar op:

  • Oudejaarsdag 2022: zaterdag 31 december 2021
  • Nieuwjaarsdag 2023: zondag 1 januari 2023
Afvalkalender Oud & Nieuw 2022

Ook interessant:
Vuurwerkafval opruimen
Kerstbomen weggooien

Afvalkalender Oud & Nieuw 2023

Per gemeente verschilt het of het afval opgehaald wordt met Oud en Nieuw. Het is daarom belangrijk dat je altijd goed de afvalkalender van jouw gemeente in de gaten houdt. Op de website van jouw afvalverwerker, of op de website van jouw gemeente vind je het laatste nieuws over wijzigingen in de afvalkalender. De afvalkalender van jouw gemeente vind je hier.

Wordt het afval opgehaald op oudejaarsdag 2022?

Dit verschilt per gemeente en kun je terugvinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerker. Ook kun je terugvinden of er een eventuele afval inhaaldag komt voor Oud & Nieuw.

Afvalkalender nieuwjaarsdag 2023

Wordt het afval opgehaald op nieuwjaarsdag 2023?In veel gemeenten wordt op nieuwjaarsdag geen afval opgehaald. Ook zijn dan vaak de kantoren van de afvalverwerker en de gemeente dicht. Daarnaast is ook de milieustraat of vuilstort op nieuwjaarsdag dicht. Om zeker te weten of dit in jouw gemeente ook zo is, bekijk je de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval inhaaldagen

Voor feestdagen waarop de afvalkalender wijzigt, plannen gemeenten vaak afval inhaaldagen in. Op deze momenten wordt dan eenmalig het afval op een andere dag opgehaald. Ook dit is per gemeente verschillend en dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente of van jouw afvalverwerker.

Milieustraat op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag?

Is dit milieustraat open op nieuwjaarsdag? In veel gemeenten zijn de milieustraat of afvalstort op nieuwjaarsdag gesloten. Ook op oudjaarsdag is de milieustraat/afvalbrengstation vaak gesloten of korter open. De openingstijden en dagen verschillen per gemeente. Kijk daarom altijd op de afvalkalender van jouw gemeente om te zien of de milieustraat met Oud & Nieuw geopend is.

Afvalkalender Oud & Nieuw

Even samengevat: met Oud & Nieuw wijzigt in de meeste gemeenten de afvalkalender. Dit betekent dat afval met Oud & Nieuw beperkt of niet wordt opgehaald. Ook de milieustraat is met Oud & Nieuw vaak gesloten of heeft gewijzigde openingstijden. Om altijd de meest actuele informatie te krijgen kijk je op de website van jouw gemeente of afvalverwerker. Rond de feestdagen zijn er in sommige gemeenten ook extra afval ophaalmomenten. Zo hebben sommigen gemeenten speciale inzamelpunten voor kerstbomen of vuurwerk inzamelpunten. Informatie hierover vind je op de website van jouw gemeente.

2 gedachten aan “Afvalkalender Oud & Nieuw 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *