Container legen in de vakantie, hoe lang mag een container aan de weg staan?

Container laten legen in je vakantie

Ga je voor langere tijd op vakantie en wil je toch je container legen? Of ben je net een weekje weg als de kliko geleegd moet worden? Wat kun je doen als je op vakantie bent terwijl de container volgens de afvalkalender aan de weg moet? Wij zochten voor je uit wat de regels zijn. Ook kijken we hoe lang je de container aan de weg mag laten staan. Bovendien geven we tips over wat je kunt doen als je jouw container wilt laten legen terwijl je op vakantie bent.

Container laten legen in je vakantie

Container legen in de vakantie

Het is een probleem waar veel huishoudens tegenaan lopen: Hoe moet je de container laten legen als je op vakantie bent? De afvalkalender van jouw gemeente houdt natuurlijk geen rekening met jouw vakantieplannen. Als je op reis bent zul je dus zelf iets moeten regelen om de container tijdens je vakantie toch te laten legen. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld wat je kunt doen om de container te laten legen tijdens je vakantie. Ook hebben we uitgezocht hoe lang je de kliko aan de weg mag laten staan.

Hoe lang mag je de container aan de weg laten staan?

Mag je de container dagen aan de weg laten staan als je op vakantie bent? En hoe lang mag je de kliko aan de weg laten staan als je op vakantie bent? Als je op vakantie bent, is dit natuurlijk vaak voor langere tijd. Als je dan net een volle container hebt, is dit natuurlijk heel vervelend. Wat zijn de regels om jouw container aan de weg te laten staan? De regels lees je hieronder:

 • Je mag je container een dag van tevoren aan de weg zetten vanaf 20:00 uur.
 • Je moet de container weer ophalen op de ophaaldag voor 00:00 uur.

Je container mag dus helemaal niet zo lang aan de weg staan. Je container aan de weg laten staan is daarom geen goed idee. Bovendien kun je een boete krijgen als je container te lang aan de weg staat. Daarom lees je hieronder wat je wél kunt doen als je in je vakantie je container toch wilt laten legen.

Container legen tijdens vakantie

Of je nou op zomervakantie gaat, of op wintersport, het is natuurlijk vervelend als je container precies in de periode aan de weg moet staan. Wat kun je doen als je tóch wilt dat je container geleegd wordt terwijl jij op vakantie bent? Hieronder volgen vijf tips wat je kunt doen als je de afvalcontainer wilt laten legen terwijl jij op vakantie bent:

 1. Vraag je buren
  Kijk je buren eens lief aan. Zij willen vast de container voor jou wel even aan de weg zetten en weer ophalen. De buren moeten ook hun kliko aan de weg zetten en vinden het vast geen probleem om tijdens jouw vakantie ook even jouw container te laten legen.
 2. Vrienden of familie
  Tijdens de vakantie heb je vaak ook iemand nodig die even de planten water geeft of de tuin gaat sproeien. Je kunt daarvoor natuurlijk vrienden of familie vragen. Je kunt dan ook meteen even vragen of zij de container voor jou aan de weg willen zetten en weer weg willen halen. Kleine moeite, maar het scheelt jou een hoop gedoe.
 3. Hou rekening met de planning
  Bekijk de actuele afvalkalender van jouw gemeente en hou rekening met de ledigingsdatums. De gft-container wordt in de zomer vaak wekelijks of iedere twee weken geleegd. Je kunt daar dus rekening mee houden in je planning. Het restafval wordt daarentegen niet zo vaak meer opgehaald, dus daar zal je iets meer mee moeten puzzelen.
 4. Extra leging aanvragen
  In sommige gemeenten is het mogelijk om een extra leging aan te vragen. Je kunt vragen of ze jouw container of kliko extra komen legen vlak voor je vakantie. Let wel op, hier zijn vaak extra kosten aan verbonden. Informeer bij je gemeente of jouw afvalinzamelaar wat de mogelijkheden zijn om de container extra te laten ledigen. Informeer dan ook meteen even naar de prijs.
 5. Afval voor je vakantie naar de stort
  Je kunt natuurlijk ook jouw afval voor je vakantie naar de stort, milieustraat of afvalbrengstation in jouw gemeente brengen. Dan voorkom je dat jouw kliko vol zit in de vakantie. Ook hier zijn vaak kosten aan verbonden. Deze verschillen per gemeente. Je kunt bij jouw gemeente of milieustraat informeren naar de kosten.

Container vol in je vakantie

Zit je container vol terwijl jij op vakantie gaat? Dan zijn er dus een hoop dingen die je kunt doen. Kom je er op het laatst achter dat de kliko vol zit voor je vakantie? Dan zul je toch echt even de buren, vrienden of familie moeten vragen of zij de container willen legen voor jou. Het beste is dus om van tevoren rekening te houden met de afvalkalender voor je op vakantie gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *