Gratis grofvuil wegbrengen

Hoeveel kg grofvuil mag ik wegbrengen? 

Het nieuwe jaar staat voor de deur en veel mensen willen op de valreep nog even hun grofvuil wegbrengen. Sommige gemeenten in Nederland werken met een maximaal aantal gratis kilo’s grofvuil per jaar. December is dan ook een mooi moment om nog snel even je afval naar de milieustraat te brengen. Hoeveel kilo grofvuil je per jaar gratis mag wegbrengen verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente kun je zien hoeveel kg dat in jouw gemeente is. Ook zijn er gemeenten waar het wegbrengen van grof afval altijd tegen betaling gaat.

Milieustraat

Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Niet al het grofvuil wegbrengen is gratis. In sommige gemeentes moet je sowieso betalen voor het wegbrengen van grofvuil, in andere gemeentes ligt het aan het soort afval dat je wegbrengt. Zo is het wegbrengen van bijvoorbeeld asbest in de meeste gemeentes niet gratis, maar het wegbrengen van grof huisvuil wel. Raadpleeg de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf om te bekijken welk afval gratis weggebracht mag worden.

Decemberdrukte milieustraten

Wil je nog snel gebruik maken van het aantal gratis kg grofvuil in 2019? Houd er dan wel rekening mee dat er meer mensen zijn met dit idee. In de decembermaand is het veel drukker dan normaal bij de verschillende milieustraten en dit zorgt voor wachtrijen. ’s Ochtends vroeg is het vaak nog wel iets rustiger maar aan het einde van de ochtend beginnen de eerste rijen zich al te vormen. Houd hier dus rekening mee!

Tip: Om wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het afval het beste thuis al sorteren op afvalsoort. Zo gaat het weggooien van grof huisvuil sneller!

Grofvuil naar de milieustraat

Naast het gratis gewicht van het grofvuil dat je jaarlijks mag wegbrengen verschillen er nog meer zaken per gemeente. In de meeste gemeente moet je een legitimatiebewijs meenemen om aan te tonen dat je inwoner bent van de desbetreffende gemeente. Heb je een milieupas van de gemeente gekregen? Neem deze dan ook mee, hier wordt het aantal kg afval dat je wegbrengt geregistreerd.

Milieustraat feestdagen

De meeste milieustraten zijn met de feestdagen dicht. Wil je weten of de milieustraat in jouw gemeente open is met de feestdagen of met oud & nieuw? Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf vind je de meest actuele openingstijden. Ook de afval ophaaldagen rond de feestdagen zijn soms afwijkend. Bekijk op de afvalkalender van jouw gemeente de afval ophaaldagen rond de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *