Handige tips om stankoverlast van je kliko te voorkomen

De zomer komt er weer aan. Het prachtige weer zorgt voor heerlijke zwoele zomeravonden in de tuin. Maar wat nou te doen aan die vreselijke geur die van jouw kliko afkomt? De hoge temperaturen brengen ook de nodige overlast met zich mee. Denk hierbij aan vuilnis dat na verloop van tijd gaat ruiken. Of maden in je kliko. Dit en veel meer lastige ongemakken kun je eenvoudig voorkomen en vermijden tijdens komende zomer.

tuin

Stankoverlast door maden in kliko

Maden in kliko natuurlijk heel vervelend maar het kan gebeuren. Sterker nog, vaak staat de kliko de hele dag in de zon en is hierdoor een ideale plaats voor vliegen en larven. Op onze pagina vind je een aantal handige tips die kunnen voorkomen dat je last krijgt van maden in jouw kliko. 

Kliko stinkt

Stinkt jouw kliko? Super vervelend maar gelukkig eenvoudig op te lossen. Je kan je kliko goed schoonhouden met een van deze reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen om jouw kliko grondig te reinigen. Blijft het voor jou een vervelend gezicht dan kun je ook eens denken aan om jouw kliko uit het zicht te werken door middel van een handige ombouw kast. Door het wegwerken van jou kliko staat die niet alleen uit het zicht maar heb je ook veel minder stankoverlast. 

Om alle bovenstaande ongemakken en nog veel meer hebben we speciaal hiervoor een aantal tips op een rij gezet die wellicht kunnen helpen bij de stank overlast.

Tip 1

Zorg voor een schone kliko. Het klinkt logisch, maar eigenlijk moet je zodra de temperaturen weer beginnen te stijgen na iedere leging de kliko even afspuiten. En eens per kwartaal laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Tip 2

Zorg dat je kliko uit de zon staat. De hele dag jou vuilnis in de brandende zon is niet goed voor de stank overlast. Daarbij trekt het ook nog eens veel ongedierte aan. Vind een mooie schaduw plek in de tuin, of bouw een klikokast zodat deze uit het zicht staat en uit de zon.

Tip 3

Gebruik voor de groene container biologisch afbreekbare afvalzakken. Deze zakken zorgen ervoor dat het GFT-afval niet gaat rotten in de kliko en vastkleeft aan de binnenkant. Let op zet deze dan wel iedere 2 weken aan de weg omdat anders de zak begint af te breken.

Tip 4

Zorg voor goede scheiding van afval. Je zult zien dat wanneer jij al jouw afval op de juiste manier scheidt, je nog nauwelijks de grijze container aan de weg hoeft te zetten. Met deze handige pedaalemmers is afval scheiden super eenvoudig!

Wij hopen dat je met deze tips goed de zomer door komt. Heb jij zelf nog ideeën of leuke suggesties laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *