Mondkapje weggooien

Mondkapje weggooien? Bij welk afval hoort een mondkapje? In deze tijden van Corona-crisis (COVID-19) is het gebruik van mondkapjes sterk toegenomen. In steeds meer beroepsgroepen zien we steeds meer mondkapjes, maar ook particulieren zijn meer en meer mondkapjes gaan dragen. Maar waar laat je deze mondkapjes na gebruik?

Mondkapje weggooien

Mondkapje weggooien

Eigenlijk is het heel eenvoudig, een mondkapje gooi je na gebruik weg bij het restafval. Omdat een mondkapje niet gerecycled kan worden is het belangrijk om deze bij het restafval weg te gooien. Mondkapjes worden steeds vaker weggegooid bij het PMD-afval of het papierafval. Dit mag dus niet! Gooi mondkapjes altijd netjes bij het restafval, dit restafval wordt vervolgens na inzameling verbrand. 

Let op: Het weggooien van mondkapjes bij het restafval geldt alleen voor particuliere huishoudens. In verzorg- en verpleeghuizen en de thuiszorg gelden andere regels omdat het dan gaat om bedrijfsafval. Dit medische afval is aan regels voor bedrijfsafval gebonden.

Mondkapjes hergebruiken

Ook is het niet de bedoeling dat je mondkapjes hergebruikt. Na gebruik dien je mondkapjes weg te gooien en een volgende keer een nieuwe te pakken.

 

Eén gedachte over “Mondkapje weggooien”

 1. Beste mensen,
  ik krijg al een tijdje berichten via email wanneer bepaalde soorten afval wordt opgehaald.
  Op zich is dit fijn. Maar ik zou het prettiger vinden wanneer dit bv. 3 werkdagen van tevoren wordt aangekondigd. Dan is de kans dat ik de mail op tijd zie groter. na mijn werk wil ik ontspannen, en dus zie mail liever met een fris hoofd. Maar bv. zaterdag slaap ik uit. En dus die ik op zaterdagmiddag dat er die ochtend papier werd opgehaald.
  Ook met het plastic ben ik vaak te laat.

  Net vriendelijke groet,

  J.R. Boerlage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *