Mondkapjes geen zwerfafval

Mondkapjes bij het zwerfafval? Nee natuurlijk niet! Steeds vaker belanden mondkapjes bij het zwerfafval, op straat. Daarom zijn milieuorganisaties Plastic Soup en Nederland Schoon een campagne gestart. Onder het motto: Maak van je mondkapje geen zwerfkapje. Ook wordt op twitter de hashtag “#mondkapjegeenzwerfkapje”gebruikt.

Mondkapjes geen zwerfafval

Steeds meer mondkapjes bij het zwerfafval

Het aantal mondkapjes dat bij het zwerfafval belandt is sterk toegenomen. Eerder nam het aantal zogeheten “zwerfkapjes” al toe door de invoering van de mondkapjesplicht in het OV. Nu is daar afgelopen maand het dringende advies bijgekomen om een mondkapje te dragen in iedere publieke binnenruimte.

Interessant bij dit artikel:

Mondkapjes en de tweede golf

Met een eventuele algemene mondkapjesplicht op komst zal het aantal mondkapjes alleen maar toenemen. Milieuorganisaties vrezen dat er daardoor nóg meer mondkapjes bij het zwerfafval terecht zullen komen. Mondkapjes horen natuurlijk niet zomaar overal terecht te komen. Niet alleen omdat het voor milieuverontreiniging zorgt, maar ook omdat een mondkapje besmet kan zijn met het COVID-19 virus.

In welke prullenbak horen mondkapjes?

Mondkapjes horen in de restafval container. Gooi mondkapjes altijd weg in de juiste prullenbak en zorg ervoor dat mondkapjes niet bij het zwervvuil belanden. Je kunt er ook voor kiezen om een uitwasbaar mondkapje te kopen. Zo’n wasbaar mondkapje kun je meerdere keren gebruiken.

Mondkapjes en beschermende handschoenen

Het gebruik van mondkapjes en beschermende handschoenen draagt natuurlijk bij aan het bestrijden van het Corona-virus. Maar het moet geen ander probleem opleveren, dat van milieuverontreiniging. Gooi afval daarom altijd op de juiste manier weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *