Nieuwe afvalkalender 2021

De nieuwe afvalkalender 2021 is van start gegaan. Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor veel gemeenten dat er ook een nieuwe afvalkalender of inzamelkalender in gaat. In sommige gemeenten worden veel wijzigingen doorgevoerd in de nieuwe afvalkalender, in andere gemeenten verandert er niets.

Nieuwe afvalkalender 2021

Nieuwe afvalkalender 2021

Als er een nieuwe afvalkalender ingaat in 2021 heb je hier waarschijnlijk al bericht van gehad. Jouw gemeente of afval inzamelaar heeft jou hiervan als het goed is op de hoogte gebracht. De nieuwe afvalkalender van 2021 kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalinzamelingsbedrijf. Benieuwd waar je de afvalkalender van jouw gemeente kunt vinden? Kijk dan hier:

Nieuwe afval ophaaldagen 2021

In 2021 veranderen de ophaaldagen voor huishoudelijk afval in een aantal gemeenten. Jouw gemeente of afvalverwerker brengt je hiervan op de hoogte. In andere gemeenten wijzigen de afval inzameldagen niet. Ook wijzigen soms de openingstijden van de milieustraat in 2021. Kijk voordat je naar de milieustraat gaat altijd even op de website om de actuele openingstijden te bekijken.

Afvalkalender App 2021

De meeste gemeenten gebruiken hem al; de afvalkalender App. In de afvalkalender App kun je de meest recente afvalkalender vinden voor jouw gemeente. De App wordt automatisch ge-update. Op de website van jouw gemeente kun je meer informatie vinden over de Afvalkalender-App en waar je deze kunt downloaden. De verwachting is dat In 2021 steeds meer gemeenten gebruik gaan maken van een afvalkalender App.

Afvalwijzer 2021

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Steeds meer grondstoffen kunnen worden hergebruikt en met het oog op duurzaamheid wordt dit ook steeds meer gedaan. In de afvalwijzer van jouw gemeente vind je precies welke afvalsoort in welke container hoort. Door jouw afval goed te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Alles weten over de verschillende afvalsoorten doe je hier.

Afval inzameling 2021: de trends

Wij verwachten dat in 2021 ook weer een aantal nieuwe trends. De afval trends voor 2021:

 • Afval scheiden zal nóg belangrijker worden.
 • Steeds meer gemeenten zullen meer ondergrondse containers plaatsen voor verschillende afvalsoorten om afval scheiding te stimuleren.
 • Er zullen nieuwe afvalscheidingsprullenbakken op de markt komen die ook thuis het scheiden van afval motiveren en makkelijker maken.
 • Steeds meer afval zal worden gerecycled en hergebruikt.
 • De containerombouw wordt nu al steeds meer verkocht, dit zal in 2021 alleen maar meer worden. Niemand wil natuurlijk tegen die lelijke kliko’s aankijken.

Nieuwe afvalkalender 2021 bekijken

De afvalkalender wijzigt soms. Dit gebeurt vaak om het ophalen van huisvuil efficiënter te maken. Hierdoor kunnen afval ophaalroutes wijzigen en daardoor wijzigt soms de afvalkalender. Soms wijzigt er niets, soms wijzigen de afval inzameldagen in jouw gemeente. Vind direct de nieuwe afvalkalender voor 2021 van jouw gemeente om de afval ophaaldagen voor 2021 te bekijken. De afvalkalender van jouw gemeente vind je hier.

10 gedachten aan “Nieuwe afvalkalender 2021”

  1. Beste H. Dijks,

   De gemeente verspreidt helaas geen papieren afvalkalender meer. Vanaf deze week kunnen daarom inwoners van de gemeente Zandvoort hun afvalkalender vinden in de online afvalwijzer van Spaarnelanden.
   Meer informatie is hier te vinden: https://www.spaarnelanden.nl/actueel/2020/12/16/afvalkalender-van-2021-in-online-afvalwijzer-zan

   Een papieren versie van de afvalkalender is op aanvraag nog te verkrijgen bij de Klantenservice van Spaarnelanden via info@spaarnelanden.nl of 023-7517200. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.

 1. Ergens wordt gezegd (op een van de vele pagina’s) dat deze afvalkalender ook toegankelijk is voor geestelijk gehandicapten; ik ben zeer hoog opgeleid, maar als ik vraag op de computer om de afvalkalender 2021 van Groningen, krijg ik wel 10 of 20 pagina’s: wat een papier verspilling, denk ik dan. Over het afgelopen jaar kon ik 1 of 2 pagina’s uitprinten en dan had ik de kalender, waarop stond welke bak ik op welke dag buiten moest zetten. Ik prikte die aan de binnenkant van de huishoudkast en ik zag, wanneer ik de desbetreffende bak buiten moest zetten; is er nog zo’n kalender over 2021?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *