Waait je kliko om? Zo voorkom je dat je container omwaait.

Voorkomen dat je Kliko omwaait

Tegenwoordig lijkt het wel steeds vaker te stormen. Tijdens harde wind zie je overal op straat kliko’s liggen. Dit is niet alleen vervelend, maar het zorgt ook voor een hoop vervuiling. Als de kliko omwaait gaat de klep namelijk vaak open en komt al het afval op straat te liggen. Om dit te voorkomen geven we jou wat tips om te voorkomen dat je kliko omwaait.

En let op, we spreken natuurlijk uit ervaring. Vaak leer je namelijk het meest door je eigen fouten.

Voorkomen dat je Kliko omwaait

Voorkomen dat je kliko omwaait

Net als wij wil jij natuurlijk ook voorkomen dat je container omwaait en de hele straat vol afval komt te liggen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Zo zorg je ervoor dat je container niet omwaait bij storm of harde wind.

Leg een steen onderin je kliko

Door een steen of een ander zwaar voorwerp onderin je kliko te leggen maak je de container zwaarder. Hierdoor verklein je de kans dat deze omwaait bij harde wind.

Zet je container zo kort mogelijk buiten

Zorg ervoor dat je container niet lang buiten staat. Zo verklein je natuurlijk de kans dat deze omwaait. Zet de container dus zo kort mogelijk voor deze geleegd wordt door de vuilniswagen aan de weg en haal hem daarna ook zo snel mogelijk weer weg.

Check het weerbericht

Kijk wanneer er harde storm en wind voorspelt is en hou hier rekening mee. Als het de hele nacht gaat stormen, zet de container dan ’s ochtends buiten in plaats van de avond ervoor. Hier kun je het weerbericht bekijken.

Knoop afvalzakken dicht

Zorg ervoor dat de afvalzakken in de container goed dichtgeknoopt zitten. Mocht de container dan toch omwaaien, dan zorg je er in ieder geval voor dat het afval niet alle kanten op gaat. Bovendien zijn er nog meer voordelen aan het dichtknopen van vuilniszakken. Zo verminder je bijvoorbeeld ook de kans op maden in je kliko.

Speciale wegstandaard zodat kliko niet omwaait

Er zijn ook speciale wegstandaards om Kliko´s mee vast te zetten zodat deze niet wegwaaien. Hoewel deze wellicht wel wat prijzig zijn, heb je er wel altijd profijt van. Met een wegstandaard zorg je er namelijk voor dat je kliko niet meer om kan vallen of waaien.

Containersticker

Is jouw kliko toch omgewaaid? Dan is de kans groot dat je niet meer meteen weet welke kliko van jou is. Met een containersticker met je huisnummer bijvoorbeeld weet je meteen welke kliko van jou is.

Zelf tips?

Heb jij nog tips die wij zijn vergeten? Of heb je ideeën over hoe je er ook voor kunt zorgen dat je kliko niet omwaait? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Eén gedachte over “Waait je kliko om? Zo voorkom je dat je container omwaait.”

  1. Uw eerste tip is om een steen onderin de kliko te leggen. Bij het legen wordt deze steen toch mee in de vuilniswagen gekiept? Ik denk dat ze er bij de vuilverwerking niet blij mee zijn dat ze honderden stenen tegenkomen van iedereen die uw tip opvolgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *