Vuilniszakken

Vuilniszakken 60 liter

Vuilniszakken zijn meestal gemaakt van een speciaal soort folie en variëren in dikte. De vuilniszak wordt in Nederland pas vanaf midden jaren ’60 gebruikt. Daarvoor had ieder gezin een metalen afvalemmer die aan de weg gezet moest worden. Sindsdien is er natuurlijk veel veranderd. Het begon allemaal met de plastic vuilniszak maar in deze tijden van duurzaamheid en milieubewust bezig zijn komen er steeds meer producten die beter zijn voor het milieu. Dit geldt ook voor de vuilniszak, deze worden steeds vaker van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt.

Soorten vuilniszakken

Bij het kopen van een vuilniszak denk je misschien in eerste instantie niet dat er zoveel mogelijkheden zijn. Er is echter een groot aanbod aan vuilniszakken. Zo zijn er verschillende merken en ook de grootte van de afvalzakken verschilt. Sommige vuilniszakken hebben ook een aparte sluiting. Deze vuilniszak met elastiek kun je gemakkelijk dichtknopen. Ook zijn vuilniszakken er in allerlei verschillende kleuren. Ten slotte zijn biologisch afbreekbare afvalzakken steeds meer in opkomst. Met het oog op het milieu gaan steeds meer huishoudens deze afbreekbare afvalzakken gebruiken. 

Merken vuilniszakken

Er zijn zoals gezegd verschillende merken die vuilnisbakken aanbieden. Het meeste bekende merk vuilniszak is misschien wel de Komo vuilniszak. Maar er zijn zeker ook andere merken die afvalzakken aanbieden:

Deze merken hebben allemaal hun eigen huismerk afvalzak. De afvalzakken van merken die ook prullenbakken verkopen passen precies in hun merk prullenbak. Uiteraard kun je deze zakken ook gewoon in iedere andere prullenbak gebruiken.

30 liter of 60 liter?

De grootte van de prullenbak bepaald hoeveel liter afvalzak je nodig hebt. De meest gangbare vuilniszakken zijn de vuilniszakken van 30 liter en de vuilniszak van 60 liter. Maar er zijn ook andere maten. Ook voor de pedaalemmer in bijvoorbeeld het toilet kun je een kleine vuilniszak kopen. Ben je op zoek naar een afvalzak voor de container? Daar zijn de grote vuilniszakken goed geschikt voor!

Afvalzak voor de Kliko

Naast de 30 en 60 liter afvalzakken zijn er ook afvalzakken voor de Kliko of jouw (mini) container. Deze zakken hebben een inhoud van 120 liter of 240 liter en zijn geschikt om in de Kliko te doen. Een groot voordeel van het hebben van een afvalzak in de Kliko is dat de container schoon blijft en deze na de leging niet meer stinkt. Daarnaast gaat het afval makkelijk uit de container waardoor er dus geen afval achterblijft. Kliko afvalzakken zijn dé ideale oplossing voor jouw GFT+e container. 

Kleuren vuilniszakken

Naast de grootte van de zakken zijn er ook afvalzakken in verschillende kleuren. Deze kleuren worden gebruikt om duidelijker te maken welke afvalsoort er in de container mag. De meest gebruikte kleuren zijn:

  • Blauwe vuilniszakken
  • Doorzichtige vuilniszak

Biologisch afbreekbare afvalzakken

Steeds meer huishoudens maken gebruik van de relatief nieuwe biologisch afbreekbare afvalzakken. Deze biologisch afbreekbare afvalzak of composteerbare afvalzak zijn duurzaam en worden gebruikt voor de GFT container of de groencontainer. Met het kopen van deze ecologische vuilniszak draag je dus jouw steentje bij aan het milieu! 

Een wereld zonder plastic

Steeds meer vuilniszakken zijn gemaakt van gerecycled plastic. Dit is uiteraard goed voor het milieu en met het kopen van zo’n afvalzak draag jij dus bij aan een betere wereld.

Naar de webshop