Biologisch afbreekbare afvalzak

Biologisch afbreekbare afvalzak

De biologisch afbreekbare afvalzak is niet meer weg te denken uit de wereld van de vuilniszakken. De vraag naar deze afvalzakken is sterk gegroeid. Je kunt deze afvalzakken natuurlijk in al jouw containers gebruiken, maar met name in de GFT-container is het belangrijk om biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken. Dit zijn ook de enige zakken die je in deze groene container mag gebruiken, omdat al het afval in de GFT-container biologisch afbreekbaar moet zijn. 

GFT-afvalzakken

Zoals gezegd is een vuilnisbak die biologisch afbreekbaar is, de enige afvalzak die je in de groene container mag gebruiken. De speciale vuilniszakken voor de GFT-container worden ook wel biozakken genoemd.

Webshop

Soorten biologische vuilniszakken

Een biologisch afbreekbare afvalzak is er in allerlei verschillende uitvoeringen. De afbreekbare zakken zijn er in de kleuren groen en wit. Ook zijn er afbreekbare vuilniszakken met trekband. Daarnaast zijn er afvalzakken voor verschillende groottes:

  • 5 liter biozak
  • 10 liter biozak
  • 20 liter biozak
  • 30 liter biozak
  • 60 liter biozak

Afbreekbare pedaalemmerzakken

Ook voor de pedaalemmer zijn er afbreekbare vuilniszakken. De afbreekbare afvalzakken voor pedaalemmers zijn er uiteraard ook in alle verschillende soorten. Het aantal liter pedaalemmerzak wat jij nodig hebt, ligt aan de grootte van de prullenbak. Kijk bij het kopen van een ecologische afvalzak dus eerst goed naar hoeveel liter je nodig hebt.

Tip: Toch liever een plastic afvalzak gebruiken voor het GFT-afval? Gooi het afval dan leeg in de GFT-container en doe de zak vervolgens bij het plastic afval!

Dumil Bio Bag

Een bekende producent van biologisch afbreekbare afvalzakken is Dumil. Deze biozakken zijn er ook in verschillende uitvoeringen. De sterke afvalzakken verschillen in aantal liters verschilt, de kleur en de hoeveelheid. Heel handig: deze Bio Bag’s kun je ook in grootverpakkingen kopen, de zogeheten multipacks. Met een Bio Bag met elastiek sluit je de afvalzak eenvoudig af. Er zijn zelfs vuilniszakken om stank tegen te gaan! 

Recycle-containers

De reden dat er steeds meer afbreekbare zakken op de markt komen is omdat recyclen steeds belangrijker wordt. Met z’n allen werken we aan duurzaamheid en afval is hier een heel belangrijk onderdeel van. Een biologisch afbreekbare vuilniszak draagt hieraan bij doordat deze volledig afbreekbaar en recyclebaar is. Het GFT-afval kan dan volledig worden hergebruikt als biogas.

Biologisch afbreekbare afvalzak

Een afbreekbare afvalzak is niet alleen goed voor het GFT-afval. De afvalzak draagt bij aan een wereld zonder plastic en is volledig herbruikbaar. De voordelen van een biologisch afbreekbare vuilniszak zijn:

  • Je houdt je container schoon.
  • Doordat de zak volledig afbreekbaar is draag je bij aan het milieu.
  • De afbreekbare vuilniszakken zijn speciaal gemaakt voor GFT-afval.

Biologisch afbreekbare afvalzakken koop je gemakkelijk en snel in de webshop.

Webshop